Onderzoek: belangrijke verbetering wereldwijde zakelijke prestaties dankzij projectmanagement

15/07/2008 17:22

PR Newswire

WARSCHAU, Polen, July 15 /PRNewswire/ --
De voorlopige bevindingen van een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar de waarde van projectmanagement zijn vandaag gepubliceerd op het tweejarig onderzoekscongres van het Project Management Institute. Ze wijzen uit dat zakelijke en organisatorische prestaties belangrijk verbeterd kunnen worden door het toepassen van projectmanagement.

Het onderzoek, getiteld "Researching the Value of Project Management", heeft, volgens dr. Edwin J. Andrews, directeur van de afdeling Academic and Educational Programs & Services van het Project Management Institute, "ondubbelzinnige resultaten opgeleverd en bevestigt wederom wat wij al lang vermoedden".

"Projectmanagement is van kritisch belang in de dringende en veranderlijke economie van vandaag de dag. Bedrijven, overheid en ngo's kunnen hun prestaties en resultaten verbeteren door projectmanagement op een juiste manier in te zetten binnen het kader van hun organisatie.

Eerste onderzoekers dr. Janice Thomas en Mark Mullaly, PMP stonden aan het hoofd van dit onderzoek aan de Athabasca Universiteit in Alberta, Canada. Hun team van bijna 50 onderzoekers verdeeld over 17 teams wereldwijd verzamelde gedurende meer dan anderhalf jaar gegevens, waaronder interviews met 450 managers en leidinggevenden.

De voorlopige bevindingen van de onderzoekers zijn gearchiveerd en kunnen online worden bekeken op www.pmi.org/value. Het onderzoek zal worden uitgegeven in oktober 2008, en zal met een gedetailleerde matrix projectmanagement analyseren op basis van geografie, industrie en organisatietypes.

"Dit onderzoek geeft voor het eerst vanuit een organisatorisch perspectief een statistisch significante visie op projectmanagement," zei Andrews. "Het laat duidelijk zien dat iedereen, van topmanagers en projectmanagers tot onderaannemers, leveranciers en andere verkopers, de waarde van projectmanagement bij het bereiken van bedrijfsresultaten en het tegemoetkomen aan verwachtingen van belanghebbenden erkennen".

"Projectmanagers hebben de waarde en functie van projectmanagement altijd al erkend, maar leidinggevenden en bedrijfsleiders zijn zich vaak niet bewust van de rol die formeel projectmanagement kan hebben in het bestendigen van bedrijfsresultaten en het verkrijgen van een concurrerende positie."

"Projectmanagement is vandaag de dag vooral belangrijk nu kosten voor energie en grondstoffen hoger dan ooit zijn en kapitaal minder toegankelijk wordt," vervolgt Andrews.

"Zoals dit onderzoek duidelijk uitwijst, biedt projectmanagement belangrijke zakelijke oplossingen waarmee ieder bedrijf en iedere organisatie tastbare bedrijfsresultaten kan behalen en sterker kan concurreren op de huidige wereldwijde markt."

Project Management Institute (www.pmi.org) is wereldwijd de leidende organisatie voor het vak van projectmanager. PMI, dat opgericht is in 1969, heeft nu ruim 400.000 leden en gecertificeerden in meer dan 174 landen. Het Project Management Professional-certificaat (pmp) van PMI wordt wereldwijd erkend als het beste standaarddiploma voor projectmanagement.

Website: http://www.pmi.org
Joe Patterson, PMI Public Relations, Kantoor: +1-610-356-4600, toestel 1112, Mobiel: +1-610-506-9570, joseph.patterson@pmi.org






-