Erasmus Universiteit Rotterdam

Prof. Anthony Ogus benoemd als hoogleraar `Erasmus Chair of Fundamentals of Private Law' aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Prof.dr. Anthony Ogus is per 1 september 2008 benoemd tot hoogleraar op de wisselleerstoel Erasmus Chair of Fundamentals of Private Law in de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Ogus heeft een brede wetenschappelijke expertise, in het bijzonder de rechtseconomische analyse van het (privaat)recht en reguleringstheorieën. Met het instellen van de wisselleerstoel ïnvesteert de Rotterdamse rechtenfaculteit verder in de interdisciplinaire en rechtsvergelijkende studie van het privaatrecht.

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Erasmus Universiteit Rotterdam investeerde de afgelopen jaren veel in de internationalisering van haar onderzoek. In het bijzonder de sectie burgerlijk recht kreeg kansen om nieuwe onderzoekswegen in te slaan. Dit heeft geleid tot een stimulerende onderzoeksomgeving voor internationaal en interdisciplinaire bestudering van het privaatrecht. De benoeming van Ogus past hier in.
Op dit moment participeert de sectie burgerlijk recht met rechtseconomen, -sociologen en -psychologen in het onderzoeksprogramma Behavioural Approaches to Contract and Tort: Relevance for Policymaking.

Ogus kan bogen op een lange academische carrière. Zijn meest recente aanstelling was die van professor in de rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Manchester. Zijn werk omvat onder meer "Regulation: Legal Form and Economic Theory" (1994) en "Costs and Cautionary Tales: Economic Insights for the Law" (2006). Professor Ogus zal actief deelnemen aan het onderzoeksprogramma "Behavioural Approaches to Contract and Tort: Relevance for Policymaking". Voor meer informatie zie www.behaviouralapproaches.eu. Voor het portfolio van prof.dr. Ogus, surf naar University of Manchester.