Politie Noord- en Oost Gelderland

Identiteit slachtoffer treinongeval bekend

Nunspeet, 15-07-2008 o De man die afgelopen zaterdag 12 juli bij een ongeval met een trein onder Nunspeet om het leven kwam, blijkt een 60-jarige man uit de gemeente Wester-Koggenland (N-H). Op dinsdag 15 juli kon de familie hier duidelijkheid over geven.

De politie werd op zaterdag met de dood van de man geconfronteerd en heeft van alles in het werk gesteld om achter de identiteit van betrokkene te komen. In Nunspeet werden diverse (zorg-) instellingen, horecagelegenheden en openbare instellingen bezocht om te achterhalen of men het slachtoffer miste. De regionale- en landelijke media werden ingeschakeld waarbij een signalement van het slachtoffer werd verspreid.

Naar aanleiding van de berichtgeving in de media werden diverse tips nagetrokken. Op maandagavond 14 juli kreeg de politie contact met familie van een in Noord-Holland vermiste man.
Na uitgebreid contact, onder meer via de politie Noord-Holland Noord en confrontatie bleek het slachtoffer de 60-jarige man uit de gemeente Wester-Koggenland te zijn.