Provincie Groningen

2008 Meld een organisatie aan voor de Vrijwilligersprijs 2008 15 juli 2008

De provincie Groningen vindt vrijwilligerswerk belangrijk. Vrijwilligers vormen een netwerk dat van levensbelang is voor onze samenleving. Om deze waardering te laten blijken reikt de provincie jaarlijks drie prijzen uit.

Dit jaar kunnen drie organisaties een bedrag winnen van 3.000 euro, in de volgende categorieën:

* Vrijwilligersorganisatie die het beste voor zijn vrijwilligers zorgt;

* Vrijwilligersorganisatie die de inzet van jongeren het beste stimuleert;

* Gemeente met het best gewaardeerde vrijwilligersbeleid.

Een organisatie aanmelden?
U kunt tot 15 september 2008 organisaties aanmelden. Dit kan door een e-mail te sturen naar vrijwilligersprijs@provinciegroningen.nl, met daarin uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mail adres en de naam van de vrijwilligersorganisatie die u voordraagt.

In deze mail geeft u een omschrijving van de vrijwillige werkzaamheden van de organisatie en een motivatie waarom u vindt dat deze voor de prijs in aanmerking komt.

Procedure
Een vakkundige jury beoordeelt de inzendingen en selecteert zes organisaties. Dan worden de zes genomineerden geïnterviewd. In een korte rapportage in de huis-aan-huis-bladen wordt een beeld geschetst van de vrijwilligersorganisaties. Vanaf 6 oktober is het mogelijk om te stemmen op een van de zes genomineerden, via deze website. Eind oktober worden de prijzen uitgereikt.

De provinciale vrijwilligersprijs wordt georganiseerd door het Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling.

15 juli 2008