Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

De gemeente ondersteunt gezinnen - Regels bijzondere bijstand 2008 zijn doorgevoerd

15 juli 2008 print
Het is niet gemakkelijk om maand in maand uit van weinig geld de huur of andere vasten lasten te betalen. Laat staan kosten zoals een schoolreisje, kinderopvang en een computer.

Het is goed om te weten dat de gemeente u soms kan ondersteunen bij het betalen van deze `bijzondere' kosten. Dit doet de gemeente door het verlenen van bijzondere bijstand. Al deze regels zijn zeer handig en u kunt denken aan de kosten die hieronder staan beschreven.

Zwemles

Nederland is een waterrijk land. Ook de gemeente Aalsmeer en Uithoorn hebben vele waters. Is uw kind 6 jaar of ouder? Dan kunt u mogelijk een gedeelte van de zwemleskosten vergoed krijgen.

Computer

Een computer is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Als u kind naar de middelbare school gaat kan de gemeente meebetalen aan een computer. Op deze wijze kan uw kind met behulp van een computer werkstukken en verslagen maken.

Peuterspeelzaal

Naar school gaan is voor kinderen best spannend. Op de peuterspeelzaal kunnen kinderen voorzichtig wennen aan het naar `school gaan'. Ook is het belangrijk voor de spel- en taalontwikkeling. Als u wilt dat uw kind op peuterspeelzaal gaat, kan de gemeente een deel vergoeden.

Voor wie

De bijzondere bijstand wordt niet aan iedereen verstrekt. De bijzondere bijstand is alleen voor ouders die een inkomen hebben rond het minimumniveau en weinig tot geen vermogen hebben. Als u twijfelt of u in aanmerking komt voor bijzondere bijstand kunt altijd contact met ons opnemen.

Meer informatie

Kortom de bijzondere bijstand heeft veel mogelijkheden om kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen te ondersteunen. De gemeentelijke regelingen zijn er niet voor niets. Wilt u hier meer over weten dan kunt u bellen met het cluster Werk en Bijstand op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur naar 0297-513155.
^

* Werk & inkomen