Gemeente Maassluis

Peter Vlielander en Wesley den Hartogh ontvangen onderscheiding van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen heeft besloten Peter Vlielander en Wesley den Hartogh het zilveren getuigschrift met bijbehorende medaille toe te kennen voor hun aandeel in de redding van de heer Buiteman uit het water van de Veerstraat op 5 januari 2008.

Peter Vlielander, bewoner van de Veerstraat, zag dat de auto in het water was geraakt. Hij aarzelde geen moment en sprong in het ijskoude water en zwom naar de zinkende auto. De voorzijde van de auto dreef al onder water en de portierramen waren nog net boven het water.

De andere redder, Wesley den Hartogh, zat bij de kapper aan de Veerstraat en hoorde dat er een auto te water was geraakt en dat er nog iemand inzat. Ook hij aarzelde geen moment en sprong in het water om te gaan helpen.

Beide redders hebben het slachtoffer door het linker voorportier getrokken en hem in veiligheid gebracht. Nadat het slachtoffer aan de kant was gebracht is de auto binnen 2 minuten gezonken.

Dankzij het snelle optreden van beide heren kon het slachtoffer van de verdrinkingsdood worden gered. Burgemeester J.A. Karssen reikt op woensdag 16 juli het getuigschrift met bijbehorende medaille uit.