Ingezonden persbericht


Nr. 8
15 juli 2008

Bijbelverspreiding tijdens Olympische Spelen

Haarlem, 15 juli 2008 - De kerken in China mogen van de overheid in het kader van de Olympische Spelen extra bijbels verspreiden. Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) steunt het drukken en de verspreiding van bijbels via de United Bible Societies (UBS).

Olympische Spelen
Rondom de Olympische Spelen zullen 50.000 exemplaren van de 4 evangeliën verspreid worden en 10.000 bijbels en 30.000 Nieuwe Testamenten in een paralleleditie Chinees/Engels worden uitgedeeld. Het Chinees Organisatie Comité heeft de kerken toestemming gegeven de 50.000 exemplaren van de vier evangeliën het officiële embleem van de Olympische Spelen mee te geven.

Extra actie voor China seizoen 2008/2009
Eric van Leeuwen, regiocoördinator van het NBG, bracht afgelopen april een bezoek aan China. Hij bezocht daar onder meer de Amity Press en kerken in Beijing en op het platteland. In zijn weblog schrijft hij: 'Volgend seizoen gaan we als Nederlands Bijbelgenootschap het bijbelwerk in China extra steunen. Ik heb in de praktijk mogen zien wat de steun van de bijbelgenootschappen hier mag betekenen. Er is nog heel veel werk te doen en het is de moeite meer dan waard!' Er gebeurt veel in China, maar er is nog steeds een grote behoefte aan (goedkope) bijbels. Vooral voor christenen op het platteland moet er een forse inspanning worden gepleegd om mensen van een betaalbare bijbel te kunnen voorzien; dus een bijbel die ver onder de kostprijs geleverd kan worden. Daarom voert het NBG vanaf komende september extra actie voor het bijbelwerk in China. Het NBG bekostigt nu al onder meer het papier voor het drukken van de bijbels. Extra actie maakt meer bijbels mogelijk. Kijk op www.bijbelgenootschap.nl voor meer informatie.

Bekijk de foto's bij dit bericht.

----------
Noot voor de redactie (