Katwijk Politieactie na drugsoverlast

Bij een actie van de politie Katwijk op een pand aan de Treubstraat zijn maandag 14 juli zeven drugsgebruikers en/of dealers aangehouden. De actie volgde op de overlast die de buurt daarvan ondervond. Er werden alleen middelen voor het gebruik van verdovende middelen gevonden. Van de zeven verdachten waarvan vijf uit Katwijk van 26 tot 47 jaar, één uit Rijnsburg van 21 jaar en een man uit Den Haag van 36 jaar, zitten er nog drie voor het verdere onderzoek vast. Bij de actie trof de politie nog zes gestolen fietsen aan. Deze fietsen zijn in beslag genomen. Eén verdachte heeft inmiddels zeventien inbraken in bergingen bekend. De politie gaat verder met haar onderzoek.

Leiden Politie bekeurt voor (brom)fietsen op Haarlemmerstraat

Fietsers en bromfietsers zijn gewaarschuwd. De politie treedt de komende tijd onverbiddelijk tegen ze op als ze in het voetgangersgebied van de Haarlemmerstraat rijden. Dit besluit heeft de politie genomen na klachten van winkelend publiek en winkeliers. Maandagmiddag 14 juli hielden zeven agenten het gebied in de gaten. In twee uur tijd kregen negentien fietsers een bon van 35 euro. (Voor bromfietsers is dit bedrag 60 euro).

Leiden Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 51 jarige automobilist uit Leiden. Dinsdag 15 juli rond 11.30 uur werd hij op de Da Costastraat gecontroleerd. Bij die controle bleek van alcoholgebruik. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 1150 ug/l. (limiet 220 ug/l.). Het was niet de eerste keer voor de man dat hij met te veel alcohol op achter het stuur was gekropen. In 2005 werd hij door de politie betrapt met 1285 ug/l. Naast de invordering maakt wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.

Leiden Doorgereden na aanrijding

Een nog onbekend gebleven automobilist is dinsdag 15 juli rond 12.00 uur op de Churchilllaan doorgereden nadat hij daar een op een fiets overstekende 24 jarige vrouw uit Voorschoten aanreed. De vrouw kwam daardoor ten val, liep lichte verwondingen op en schade aan haar fiets. De aanrijding gebeurde op de tweede rijstrook van de weg nadat de vrouw bij groen licht overstak. Zij werd door de rode auto geraakt en kwam daardoor ten val. De auto reed door. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden via 0900-8844.

Hazerswoude Snelheidscontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden hield dinsdag 15 juli tussen 04.00 en 10.30 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg N455. Aanleiding daarvoor waren berichten dat er op de vroege uren hard werd gereden. De veiligheid op de weg was daarmee in het geding. Van de 3.060 voertuigen die de radarwagen passeerden reden er 75 harder dan de maximumsnelheid van 80 km/h.. De hoogst gemeten snelheid was 139 km/h. en was tussen 05.00 en 06.00 uur.. Andere hoge snelheden waren 111 en 115 km/h.. Opvallend bij de controle was dat tussen 04.00 en 05.00 uur er 14 van de 29 gepasseerde voertuigen te hard reden. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de brievenbus verwachten. De politie zal in het belang van de verkeersveiligheid en het resultaat, de controles herhalen.

Gouda Politiecontroles naar aanleiding van overlastmeldingen

De politie van Gouda ontvangt regematig overlastmeldingen over het JOP op de Noothove van Goorstraat. Op de jongeren ontmoetingsplaats staat regelmatig een grote groep jongeren die vanuit hun auto's muziek draaien, waarbij de volumeknop open gedraaid wordt. De politie van Gouda werkt met kleurencodes. Het JOP aan de Goorstraat heeft na 22.00 uur de kleur rood toegekent gekregen.

Kleurencode rood betekent dat de hangplek in ernstige mate overlast veroorzaakt. De jongeren hebben in een gesprek met de gemeente en de politie de kans gehad om aan te geven wat hun wensen zijn met dien verstande dat de overlast moet ophouden. De jongeren hebben geen respons meer geven. Eerdere waarschuwingen van de politie hebben niet het gewenste effect gehad, zodat de politie nu overgaat tot bekeuren. Het doel is om de overlast zo snel mogelijk te beperken. Jongeren worden daarom niet alleen weggestuurd als ze overlast geven, maar mogen daar, in dit geval na 22.00 uur, helemaal niet meer samenkomen. De politie heeft de afgelopen tijd daar al regelmatig gecontroleerd en zal de controles voort zetten.

Nieuwerkerk a/d IJssel Snelheidscontrole

De politie hield dinsdag 15 juli tussen 11.55 en 12.45 uur een snelheidscontrole op de Groenendijk in het bebouwde gedeelte van buurtschap Ver-Hitland. Aanleiding voor deze controle binnen de 30 km/h. zone waren klachten uit de buurt over te hard rijden. Deze klachten werden maandagavond 14 juli ook tijdens een buurtbijeenkomst geuit. De politie deed de controle met een radarwagen. Er passeerden twintig voertuigen waarvan er twaalf te hard reden. Een snelheid die werd gemeten was 54 km/h. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de brievenbus verwachten. De politie zal de controles ter verbetering van de verkeersveiligheid gaan herhalen.