Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'McDonald's moet pure ingrediënten en variatie bieden' BN'ers en niet-BN'ers spreken zich uit over McDonald's

Amsterdam, 15 juli 2008 - BBekende én onbekende gasten worden om hun mening gevraagd over McDonald's. Dit gebeurt via een poll op de site www.allesovermcdonalds.nl. Zo is een meerderheid het eens met de stelling van tv-persoonlijkheden Sebastiaan Labrie en Edward van Cuilenborg dat McDonald's meer pure ingrediënten en voldoende keuzemogelijkheden moet aanbieden. Bezoekers van de website kunnen aangeven of zij die mening delen of niet. Zo wil McDonald's het gesprek aangaan met het grote publiek. Bovendien gebruikt het bedrijf de resultaten om nog beter in te spelen op de wensen van de gasten en mispercepties uit de wereld te helpen. Ook Marianne Thieme, Guido Weijers en Hans Dijkstal komen nog aan het woord op de site.

De poll is een onderdeel van de campagne 'Alles over McDonald's en een beetje meer'. Daarin geeft McDonald's letterlijk een kijkje in de keuken om te laten zien hoe het eraan toegaat en de mispercepties die er zijn weg te nemen. Gedurende de campagneperiode, doen een aantal celebrities een uitspraak over McDonald's op www.allesovermcdonalds.nl.

Uitgesproken meningen
De eerste BN'er die zich over McDonald's heeft uitgesproken, is presentator en acteur Sebastiaan Labrie. Hij stelt: 'Ik wil eerlijke burgers met pure ingrediënten eten. McDonald's kan hier nog in verbeteren.' Meer dan 640 mensen hebben gereageerd op deze stelling. Ruim driekwart (77%) is het eens met Sebastiaan Labrie. De tweede stelling is van sportpresentator Edward van Cuilenborg: 'Bij McDonald's wil ik voldoende keuze, zodat ik bijvoorbeeld frites kan afwisselen met een salade.' Ook met zijn stelling is ca. driekwart (76% van de bijna 1.000 stemmers) het eens.

Duurzaam en gevarieerd aanbod
McDonald's volgt de wensen van de gasten en de ontwikkelingen in de maatschappij op de voet en past het menu hierop aan. McDonald's komt bijvoorbeeld tegemoet aan de behoefte aan pure ingrediënten door alleen maar Hamburgers te bereiden die uit 100% rundvlees bestaan, zonder kunstmatige kleur, geur- en smaakstoffen. Bovendien speelt duurzaamheid een belangrijke rol. De behoefte aan variatie krijgt ook alle aandacht. Onlangs zijn bijvoorbeeld de Chicken Gourmet met bruinbrood en worteltjes bij het Happy Meal geïntroduceerd en is Vers Fruit aan het menu toegevoegd. Ook de komende jaren zal McDonald's aandacht blijven besteden aan eerlijke producten en de variatie blijven vergroten.