Persberichten

Nieuwe directie bij Doréma Tenten Doetinchem Publicatiedatum: 15-07-2008

Persbericht
Utrecht, 15 juli 2008

Doréma, Nederlands marktleider in caravanvoortenten en -luifels, heeft in de persoon van Maarten de Roos per augustus een nieuwe algemeen directeur aangetrokken. De Roos is geen onbekende in de kampeerbranche. Tot voor kort was hij algemeen directeur van toercaravanfabrikant Kip te Hoogeveen en regisseur van de doorstart van dit bedrijf dat onlangs ook de merk- en modelrechten van Chateau Caravans nog wist te verwerven. Tevens is De Roos bestuurslid van de Vereniging voor de Kampeer en Caravan Industrie (KCI).


"Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging. Jarenlang heb ik me binnen Kip bezig gehouden met nieuwe productontwikkelingen, zowel op het gebied van de traditionele toercaravans alsook met andere innovaties. Voor mij waren de voortent en luifel daarbij altijd nog een beetje onontgonnen gebied. Terwijl veel mensen tijdens de vakantie nota bene vaak langer in hun voortent of onder de luifel bivakkeren!" Op het vlak van functionaliteit, opzetgemak en gebruikte materialen liggen voor de industrie volgens de Roos nog vele uitdagingen. "Die ambitie, waarbij de voortent meer wordt dan een bijproduct, wil ik door voortdurende innovatie met de specialisten van Doréma gaan waarmaken".

Doréma voert, naast het bekende eigen merk sinds eind 2005 een tweede label onder de merknaam StarCamp, waarmee het inspeelt op de behoefte naar uiterst scherp geprijsde voortenten en luifels. Voor de StarCamp collectie maakt men, ondanks zijn prijsstelling en net zoals de producten uit het eigen Doréma assortiment, gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen zoals o.a. gecoat TenCate tentdoek. Naast de twee eigen productiebedrijven in Slovenië, heeft Doréma verkoopvestigingen in Nederland en Engeland. Bij de Doréma Group zijn 125 personen werkzaam. Momenteel werkt men aan verdere uitbreiding van de exportactiviteiten binnen Europa.
Voor meer informatie, kijk op www.dorema.nl.

Noot voor de redactie (