Ingezonden persbericht


Overeenstemming over vernieuwing
bedrijventerrein Overvecht

Het bestuur van Ondernemersvereniging
Overvecht (OVO) en de gemeente Utrecht hebben overeenstemming bereikt over een plan van aanpak voor de vernieuwing van bedrijventerrein Overvecht. Daarmee is een belangrijke stap gezet. Dit najaar wordt in overleg met de ondernemers een nieuwe ruimtelijke visie opgesteld.

De uitgangspunten voor de toekomst van
bedrijventerrein Overvecht heeft de gemeente in samenwerking met de OVO en de Kamer van Koophandel opgesteld. Uitgangspunt van de noodzakelijke economische vernieuwing van bedrijventerrein Overvecht is het versterken van de functie van een kleinschalig, modern bedrijventerrein voor aan de stad verbonden bedrijven. De vernieuwing van het bedrijventerrein richt zich voornamelijk op de oudste gebouwen van het terrein. Sloop van bedrijfspanden die wel aan de hedendaagse eisen voldoen is voorlopig niet aan de orde.
Daarnaast kan het verruimen van
de vestigingsmogelijkheden de kwaliteit van bedrijventerrein Overvecht vergroten. Voorbeelden hiervan zijn een onderwijscampus en woningbouw.

Vastgoedscan
De
uitgangspunten zijn opgesteld op basis van een vastgoedscan door DTZ Zadelhoff. Hieruit blijkt dat bedrijventerrein Overvecht voldoende potentie heeft om te functioneren als modern, gemengd bedrijventerrein. De belangrijkste conclusies uit de scan zijn dat er weliswaar een grote leegstand is, maar dat de panden over het algemeen weer snel in gebruik worden genomen. Ook de structurele leegstand, ofwel panden die langer dan twee jaar leeg staan, is beperkt. Daarnaast wordt een groot deel van de 'onbruikbare' bedrijfspanden op dit moment gerenoveerd of herontwikkeld tot modern bedrijfspand. Ten slotte worden op het terrein jaarlijks nog veel nieuwe bedrijfspanden opgenomen.

Ruimtelijke visie
Om de
vernieuwing te kunnen realiseren is een nieuwe ruimtelijke visie nodig voor het bedrijventerrein. Deze wordt dit najaar in overleg met de ondernemers opgesteld.

Noot voor de media
Voor meer
informatie kunt u contact opnemen met gemeente Utrecht, Bestuurscommunicatie, Annemieke Vermeulen, 030 - 286 11 55.