Nederlandse Spoorwegen

9 juli 2008

NS verwelkomt deelnemers en bezoekers
Vierdaagse(feesten) Nijmegen

Extra (nacht) treinen van 12 juli tot en met 19 juli 2008

Op dinsdag 15 juli start de 92-ste editie van de Wandelvierdaagse Nijmegen. Vanaf zaterdag 12 juli staat Nijmegen al in het teken van de Vierdaagsefeesten. Nijmegen is een week lang het decor van wandelaars, toeschouwers en feestvierders. Velen van hen reizen met de trein en daarom heeft NS het spoorboekje rondom Nijmegen in deze week aangepast.

NS rijdt van zaterdag 12 juli tot en met zaterdag 19 juli extra (lange) treinen van en naar Nijmegen. Reizigers kunnen zich vooraf informeren over de aangepaste dienstregeling via www.ns.nl, onder het kopje `evenementen'. Hier zijn ook de speciale dienstregelingfolders te downloaden.

Nacht- en extra treinen
NS rijdt vanaf zaterdag 12 juli tot en met zaterdag 19 juli een speciale dienstregeling (zelfs een nachtnet) op de trajecten Nijmegen ­ 's Hertogenbosch en Nijmegen ­ Zwolle en Nijmegen-Arnhem/Utrecht. Hierdoor zijn ook wandelaars van buiten Nijmegen in de gelegenheid om 's ochtends op tijd aan de start te verschijnen en kunnen feestvierders in de vroege uurtjes naar huis reizen. Zo rijdt er sinds een aantal jaren voor deelnemers aan de 40-kilometer ook een extra trein van Zwolle naar Nijmegen. Deze trein vertrekt om 04.19 uur uit Zwolle en komt aan in Nijmegen om 05.37 uur (stopt onderweg onder andere ook in Deventer, Zutphen, Dieren en Arnhem).

Pendeldienst op vrijdag 18 juli
Om ook op de drukste dag van de Vierdaagse alle wandelaars en toeschouwers naar hun plaats van bestemming te brengen en het risico op verstoringen zoveel mogelijk te beperken, rijdt NS op vrijdag 18 juli een aangepaste dienstregeling tussen Nijmegen en Arnhem: Tussen Nijmegen en Arnhem rijden overdag 4 keer per uur pendeltreinen die in Arnhem zo veel mogelijk aansluiting geven op de treinen van en naar de Randstad. De treinen van Nijmegen naar Den Haag/Rotterdam, Den Helder en Zutphen starten in Arnhem; de treinen uit Den Haag/Rotterdam, Den Helder en Zutphen rijden niet door naar Nijmegen maar eindigen in Arnhem. Doorgaande reizigers van en naar Nijmegen moeten deze vrijdag dus rekening houden met een extra overstap in Arnhem. De sneltrein Zwolle-Arnhem-Nijmegen blijft normaal rijden. Door het rijden van een pendeldienst hebben eventuele vertragingen op het traject Arnhem-Nijmegen geen domino-effect op de dienstregeling in de rest van het land.

Noot aan de redactie
Meer informatie: NS Persvoorlichting regio Noordoost, tel. 088 ­ 671 2523 NS
NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen treinreizigers hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De trein is een zeer

Datum 9 juli
Pagina 2/2

energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot, terwijl de gemiddelde kilometerprijs lager is dan de variabele autokosten. Op de 379 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn.

NS Reizigers zorgt voor het rijden van de treinen en de informatie en service aan de reizigers op de stations en in de treinen. NS Poort ontwikkelt, beheert en exploiteert de stations(gebieden) in Nederland, zodanig dat dit aangename en levendige plekken worden om te verblijven, werken, wonen, winkelen en recreëren. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in aanleg en onderhoud van railinfrastructuur en in bouwactiviteiten in Europa. NS Hispeed verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen Thalys en ICE en de Internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. NedRailways benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren.

NS deelt het spoorwegnet ­ het drukst bereden van Europa ­ met ruim 30 andere partijen. ProRail deelt de capaciteit op de rails toe en zorgt verder voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet.


---- --