Pharming Group N.V


---

Pharming Sluit Overeenkomst Voor Lactoferrine Met Aslan Group LTD

Leiden, 15 juli 2008. Biotechbedrijf Pharming Group NV ("Pharming") (NYSE Euronext: PHARM) heeft vandaag bekend gemaakt dat ze een leverings- en verkoopovereenkomst heeft gesloten met Aslan Group Limited in Turkije ("Aslan") voor de vermarkting en distributie van voedingsmiddelen of voedingssupplementen die Pharming's human lactoferrine product (hLF) bevatten.

Onder de overeenkomst levert Pharming een melkpoederproduct aan Aslan met daarin een specifieke hoeveelheid hLF en is Aslan verantwoordelijk voor de productie en de uiteindelijke formulering van de eindproducten. Deze producten zullen gebruikt worden als voeding of als een voedingssupplement speciaal voor mensen die mogelijk baat hebben bij het gebruik van hLF. Aslan heeft de exclusieve distributierechten verkregen voor Turkije, het Midden-Oosten, Oekraïne en Rusland. Het bedrag dat Aslan betaalt is afhankelijk van de afgesproken hLF-concentratie in het bulkproduct. Verdere financiële details zijn niet bekend gemaakt. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar met de mogelijkheid van verlenging. In eerste instantie zal Pharming's productiecapaciteit worden vergroot om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen.

Lactoferrine is een eiwit dat van nature aanwezig is in tal van lichaamsvloeistoffen, maar vooral in melk, speeksel en traanvocht. Het eiwit heeft diverse eigenschappen die met de afweer tegen infecties en ontstekingen te maken hebben. Uit verschillende wetenschappelijke studies is gebleken dat het product veilig is. Pharming produceert hLF in melk van transgene koeien die in haar faciliteit in Wisconsin (VS) staan, voor gebruik als een ingrediënt in voedingsproducten.

Dr. Bruno Giannetti, Chief Operations Officer bij Pharming, gaf als commentaar: "De overeenkomst met Aslan op het gebied van recombinant humaan lactoferrine waarborgt Pharming's transgene productietechnologie. Het is ons eerste product dat op de markt gaat komen en het eerste menselijke product dat via deze techniek wordt gemaakt en toegepast in voedingsproducten. Mensen gaan alleen nog maar meer focussen op gezondheid en gezonde voeding. Daarmee wordt de markt voor voedingstoepassingen alleen nog maar groter."

Aslan Group is opgericht in 1978 en één van de belangrijkste familiebedrijven in Turkije met een succesvolle staat van dienst binnen diverse bedrijfstakken. Voeding is hun meest recente focus in een snelgroeiende markt in Turkije. Ibrahim Aslan, eigenaar en voorzitter van Aslan Group gaf als commentaar: "De overeenkomst met Pharming is voor Aslan Group een eerste stap in de belangrijke high-tech voedingsmarkt."

Over Pharming Group NV
Pharming Group NV richt zich op de ontwikkeling van innovatieve producten voor de behandeling van genetische ziekten en ouderdomsziekten. Daarnaast ontwikkelt Pharming ook medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen waaronder voeding. Pharming heeft twee producten in een vergevorderd stadium van ontwikkeling - Rhucin® (recombinant humaan C1 remmer) voor erfelijk angio-oedeem en humaan lactoferrine voor voedingstoepassing. De geavanceerde technologieën van de onderneming omvatten innovatieve platforms voor de productie van therapeutische eiwitten en technologie en processen voor de zuivering en formulering van deze producten. Daarnaast heeft Pharming toegang tot technologieplatforms op het gebied van DNA-schade en herstel via DNage. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: http://www.pharming.com en http://www.dnage.nl.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten of prestaties van de onderneming daarvan wezenlijk verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren.

Contact
Carina Hamaker, Investor Voice, T: 06 537 499 59 of T: 071 52 47 400 Rein Strijker, Pharming Group NV, T: 071 52 47 400