Politie Noord- en Oost Gelderland

|Doetinchem - verdachten mishandeling in bewaring gesteld | |
De politie heeft een onderzoek naar de mishandeling van een 55-jarige Doetinchemmer en zijn meerderjarige dochter in de nacht van zaterdag op zondag 6 juli aan de Jan Willinkstraat in Doetinchem afgerond. Drie verdachten zijn voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Zutphen. Zij blijven voorlopig in voorlopige hechtenis.

De mishandeling werd even na middernacht gemeld. De Doetinchemmer en zijn dochter waren met de hond aan het wandelen. Ze werden door een jonge vrouw uitgedaagd en de man werd zonder enige aanleiding door de jonge vrouw geslagen. De man gaf een klap terug, waarna de vrouw met een paraplu begon te slaan. Enkele jongeren die in de buurt van het station hadden gestaan, bemoeiden zich met de ruzie.

Niet alleen de man, maar ook zijn dochter werd ernstig mishandeld en beiden liepen diverse verwondingen op. De gewaarschuwde ambulance bracht beiden voor behandeling naar het ziekenhuis en de politie hield kort daarop vier jongemannen aan. Zij zouden bij de mishandeling betrokken zijn geweest. Tijdens het onderzoek op zondag bleek dat drie van de vier er niet bij betrokken waren. Zij zijn onmiddellijk in vrijheid gesteld. Een 21-jarige Doetinchemmer bleef wel ingesloten voor het verdere onderzoek.

Zondag werd vervolgens de vrouwelijke verdachte, een 22-jarige Doetinchemse aangehouden. Een 19-jarige plaatsgenoot werd op dinsdag 8 juli aangehouden en beide verdachten werden in verzekering gesteld.

De drie verdachten zijn voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zutphen en in bewaring gesteld.

Einde bericht
-----------------------
(

(


---- --