Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Hooglanderveen, 15 juli 2008

Nummer: 6

Uitkijkend naar De Bron

AMERSFOORT - Vathorst blijft verbazen, in positieve zin. Met haar bewoners, met voorzieningen, diversiteit in woningen, infrastructuur. Waar men in De Velden "woont in dorps groen, en in De Laak een moderne grachtenstad is gerealiseerd, zal De Bron een hartslagfunctie voor de hele wijk gaan vervullen. In deze vijftiende editie van het Vathorst Perspectief wordt veel aandacht aan dit laatste deelplan van Vathorst besteedt. De 32 pagina's tellende uitgave gaat dit maal onder meer verder in op de ontwikkeling van nieuwe voorzieningen.

In het Vathorst Perspectief is aandacht voor de opening van restaurant Praq, de aanstaande opening van Natuurboerderij De Brinkhorst, en draait Bibliotheek Vathorst warm voor de vestiging in het ICO cluster. Ook besteden we in deze uitgave aandacht aan tennisvereniging LTC Vathorst en aan de bouw van de Veenkerk in het Brinkcluster.

Een mooie en leefbare wijk staat of valt met aandacht, regelmaat, discipline en tijdig signaleren. De komende jaren is het beheer van Vathorst in handen van Heijmans Infra Management - Vathorst Perspectief spreekt met beheerder Karin Heijstraten. Gaby Post is als projectcoördinator de stille motor achter de uitvoering van de nieuwe afslag A28 Vathorst/Corlaer, ook met hem in dit nummer een interview. De column wordt deze keer verzorgd door Jos van Oord, Kamerheer van De Kamers, huis voor cultuur en ontmoeting in Vathorst.

Het Vathorst Perspectief is gratis verkrijgbaar bij het I-centrum Vathorst en in het stadsinformatiecentrum in De Observant aan het Stadhuisplein 7.