Ingezonden persbericht


Persbericht

De Telefoongids lanceert vernieuwde mobiele dienst

6 miljoen personen en bedrijven vindbaar via mobiele telefoon

Amsterdam, 15 juli 2008 Marktontwikkelingen in de mobiele telefonie eisen specifieke oplossingen. De Telefoongids speelt hier op in met de lancering van de nieuwe mobiele website mobiel.detelefoongids.nl en een applet, een klein programma speciaal voor de mobiele telefoon. Gebruikers kunnen snel en gericht zoeken, resultaten ontvangen, nummers opslaan en direct bellen vanaf de mobiele desktop of blackberry. De mobiele website is toegankelijk voor alle types mobiele telefoons die internet ondersteunen.

Mobiel internet is een van de snelst groeiende onderdelen binnen de telecommarkt (Onderzoeken: TNS-NIPO 2008, Nielsen 2008). Het opzoeken van adressen, routes en telefoonnummers via mobiel internet groeit en zal de komende tijd sterk toenemen. Johnas van Lammeren, online marketing manager van De Telefoongids: Op dit moment neemt mobiel internet een enorme vlucht. Enerzijds door de steeds geavanceerdere toestellen met mobiele internetabonnementen, anderzijds vanwege het feit dat er steeds meer relevante informatie beschikbaar is op internet voor de mobiele telefoon. Bovendien wordt mobiel internet steeds goedkoper, in sommige gevallen zelfs helemaal gratis. De Telefoongids ontwikkelt en verbetert zijn dienstenportfolio voortdurend met name op het gebied van nieuwe media. Men kan De Telefoongids raadplegen op onder andere de mobiele telefoon, online, via Google Earth en MSN Messenger.

Nieuwe functionaliteiten

De Telefoongids biedt vernieuwde diensten die het zoeken en vinden van personen en bedrijven nog makkelijker maken. Via de mobiele site mobiel.detelefoongids.nl kan de gebruiker de gevonden informatie direct opslaan in zijn adresboek in de telefoon, het nummer direct bellen en het adres gratis per sms doorsturen. De route kan opgevraagd worden via een handig kaartje. Om een optimaal gebruiksgemak te garanderen stelt De Telefoongids een gratis JAVA client beschikbaar, die gedownload kan worden vanaf de website www.detelefoongids.nl en de mobiele site mobiel.detelefoongids.nl. Deze zorgt ervoor dat de gebruiker De Telefoongids direct op de mobiele telefoon beschikbaar heeft en in één klik alle contactgegevens van particulieren en bedrijven bij de hand heeft.

Gebruiker wil direct resultaat

Op ieder moment van de dag, waar je ook bent, informatie opzoeken is vandaag de dag de norm. Echter, per medium verandert het zoekgedrag. Binnen de mobiele markt surft men zeer gericht. Van Lammeren: Grote zoekmachines leveren wel veel, maar minder relevante en gerichte zoekresultaten op. Als je rustig achter je computer zit is dit geen probleem. Op je mobiele telefoon wil je echter direct resultaat. Volgens Van Lammeren zit de meerwaarde van mobiel internet hem voor de consument vooral in relevantie, volledigheid, snelheid en betrouwbaarheid van zoekresultaten. De zogenaamde local directory services , zoals De Telefoongids, hebben daarom de toekomst als het gaat om gerichte zoekresultaten op mobiel internet. Van Lammeren: Grote zoekmachines geven, hoewel deze ook andere zoekresultaten bieden, op mobiel internet in veel gevallen slechte informatie zoals foutmeldingen, doorverwijzingen naar normale websites en irrelevante resultaten.

Over De Telefoongids

De Telefoongids Holding bestaat uit meerdere business units en merken, waaronder De Telefoongids BV, Suurland Outdoor BV, City & Tourist Promotions BV (gemeentegidsen), LokaalTotaal (lokale gidsen) en Multi Response Media BV (affiliate marketing). Het hoofdkantoor van De Telefoongids BV is gevestigd in Amsterdam. De Telefoongids is de leading search company in Nederland. Naast de jaarlijkse uitgave van regiogidsen en lokale gidsen, die gratis worden verspreid onder huishoudens en bedrijven in Nederland, is De Telefoongids ook te raadplegen via; www.detelefoongids.nl, 1888 nummerinformatiedienst, SMS 1313, Siemens thuistelefoon, Nokia lokal search, Google Earth en mobiele routeplanners (FalkMobile en KPN op Weg). Maandelijks wordt De Telefoongids op Internet door ruim 5 miljoen* unieke bezoekers gebruikt voor het vinden van bedrijfs- en persoonsgegevens, waarmee www.detelefoongids.nl in de top-10* van de meest bezochte sites in Nederland staat. Dagelijks wordt De Telefoongids door bijna twee miljoen** mensen geraadpleegd.


* Multiscope 2008

**TNS-NIPO monitor 2007

Meer informatie over De Telefoongids is te vinden op: www.detelefoongids.nl.

# # #