Ingezonden persbericht


Persbericht, 15 juli 2008

Deposito-meter online

Spaarders die zoeken naar een deposito met de hoogste rente kunnen voortaan profiteren van de Deposito-meter, nieuwste uitbreiding van www.vanspaarbankveranderen.nl. De Deposito-meter geeft voor elke looptijd van 1 maand tot 10 jaar, een volledig overzicht van banken die deposito´s aanbieden. Daardoor kan handig en snel gekozen worden voor bank én deposito. Opvallend is dat bijna alle deposito´s boven de 4% liggen. De hoogste is momenteel zelfs 5,6%.

Steeds meer depositosparen
In deze onzekere tijden kiezen steeds meer mensen voor deposito´s: sparen met vaste rente gedurende een van tevoren afgesproken periode. Bij een deposito blijft de rente tijdens de gehele looptijd dus hetzelfde. Bij spaarrekeningen kan die op ieder moment veranderen.

Vorig jaar al begon het gespaarde saldo van deposito's op te lopen. Momenteel is meer dan een kwart van het totale spaargeld (260 miljard euro) in deposito's vastgelegd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bezoek aan www.vanspaarbankveranderen.nl nog steeds toeneemt. Nog geen tien maanden na de start verwachten we binnenkort de miljoenste bezoeker.

Van spaarbank veranderen steeds makkelijker
Steeds meer spaarders vinden het zonde om (moeizaam) gespaard geld op een spaarrekening te laten staan met nauwelijks of geen rente, zoals bij veel Nederlandse grootbanken het geval is. Al met een paar duizend euro spaargeld kan overstappen meer dan honderd euro per jaar schelen. En dat terwijl het een werkje is van maximaal uur.

Op www.vanspaarbankveranderen vinden spaarders naast de Deposito-meter, allerlei voorbeelden en argumenten, een stappenplan, de Rente-meter en een Spaarwinstcalculator. Plus informatie over de veiligheid van spaargeld.

Meer informatie:
Hanneke van Veen & Rob van Eeden
070-3616826