Internationale Vierdaagse Nijmegen

De Vlaggenparade vindt dit jaar voor de eerste maal plaats op zondag! Kijk hier voor meer informatie.

Persbericht
Nijmegen, 31 mei

Inschrijving definitief gesloten loting is niet nodig Vierdaagse schrijft meer wandelaars in

Voor de 92ste Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen hebben zich 44.033 deelnemers ingeschreven. De inschrijving is vrijdagnacht definitief gesloten.

Voor de 92ste editie van het vermaarde wandelevenement hebben zich 1.763 wandelaar méér ingeschreven dan in 2007. De inschrijflimiet van 45.000 deelnemers is evenwel niet gehaald. Daarom is loting ook dit jaar niet nodig.

Inschrijven voor de Vierdaagse was mogelijk in drie periodes. In periode 1 hebben 25.954 deelnemers ingeschreven, in de tweede periode 17.071 en in de derde periode, de na-inschrijving, 1.008.

Stichting de 4daagse, organisator van het grootste meerdaagse wandelevenement in de wereld, hamert erop dat het onverstandig is aan de start te verschijnen zonder goed voorbereid te zijn en zonder voldoende trainingskilometers in de benen.

De Vierdaagse is een wandelprestatietocht, zeggen we. Die boodschap komt over, gezien het aantal inschrijvingen. Maar pas bij de aanmelding, op zondag 13 of maandag 14 juli, weten we het zeker. Als dan het percentage van mensen dat zich niet komt aanmelden laag blijft, staat het vast dat het lopen van de Vierdaagse niet meer als een leuk avontuur of de inzet van een weddenschap wordt gezien, aldus woordvoerder André Sonneville. Let wel: de Vierdaagse is hartstikke leuk, een feest voor sportievelingen. Maar de prestatie blijft voorop staan.

Aanmelding op zondag 13 juli én op maandag 14 juli, de Vlaggenparade de gezamenlijke openingsceremonie van Vierdaagse en Vierdaagsefeesten- op zondagavond en een proef met deelnemersregistratie met behulp van veterchips zijn de belangrijkste nieuwigheden tijdens de 92ste Vierdaagse van 15 tot en met 18 juli.