Ingezonden persbericht


Sluiting tijdelijke fietsenstalling bouwterrein Vredenburg

In verband met de sloop van het Muziekcentrum kan de tijdelijke zaterdagstalling achter de bouwschutting aan het Vredenburg niet langer open blijven. Op 21 juli 2008 sluit de stalling. Om gevaarlijke situaties en overlast te voorkomen, worden bezoekers van het centrum verzocht hun fiets te stallen in de klemmen en de stallingen in de buurt.

Om het centrumgebied begaanbaar, veilig en leefbaar te houden voor bewoners, reizigers, ondernemers en winkelend publiek, is het van belang dat fietsen worden gestald op een daarvoor bestemde locatie. Op verschillende locaties in wijk C en aan de Rijnkade heeft de gemeente in het afgelopen jaar circa 1.050 nieuwe fietsklemmen geplaatst. Ook is aan de Catharijnesingel een nieuwe bewaakte U-stal geopend ter vervanging van de oude Vredenburgstalling.

Gemeente treedt op tegen wildparkeren
Looproutes, nooduitgangen en ingangen van winkels en woningen in de binnenstad worden helaas te vaak geblokkeerd door wild gestalde fietsen. Dit levert op drukke dagen gevaarlijke situaties en overlast op. De gemeente zet daarom extra toezichthouders in op de drukste punten zoals het kruispunt Vredenburg/Lange Viestraat/Jacobsstraat en de ingang van de Zakkendragerssteeg aan de Vredenburgzijde. Stallen buiten de stallingen is in dit gebied verboden. Fietsen die rond deze locaties buiten de aangewezen stallingen gestald staan, kunnen worden verwijderd.



Ingezonden persbericht