Gemeente Den Haag

Persbericht Gemeente Den Haag, Dienst Stedelijke Ontwikkeling Den Haag, dinsdag 15 juli 2008

Evenementen en tentoonstellingen in Binckhorst
Anthony Fokkerschool krijgt nieuwe bestemming

De voormalige Anthony Fokkerschool aan de Binckhorstlaan wordt binnenkort gerenoveerd en herontwikkeld tot multifunctionele ruimte voor evenementen en tentoonstellingen. De grote hal, die voorheen fungeerde als hangar, wordt omgevormd tot evenementenhal. In een later stadium worden de om de hal liggende klaslokalen omgebouwd tot bedrijfsunits. De ontwikkeling van de Fokkerschool past uitstekend binnen de ambitie om Binckhorst te transformeren van een verouderd bedrijventerrein naar een modern, stedelijk, woon-, werk- en leefgebied met een stoer en ondernemend karakter.

De oude Anthony Fokkerschool wordt binnenkort in eigendom gegeven aan de gemeente Den Haag. Het gebouw bestaat uit twee lagen en heeft een grote hal (hangar), leslokalen, een sporthal en een kantine. De gemeente Den Haag is van plan om het gebouw te herontwikkelen voor tijdelijk gebruik tot een evenementenhal met daaromheen bedrijfsunits. Of dit een definitieve bestemming van het gebouw wordt, wordt over circa tien jaar bekeken. De renovatie van het gebouw vindt plaats in twee fasen. In de eerste fase zal nog dit jaar de hal worden verbouwd tot evenementenhal voor de zakelijke markt. In de tweede fase zal het gebouw geschikt worden gemaakt als bedrijfsverzamelgebouw.

Bijzondere vormgeving
Het industriële karakter van het gebouw en de geschiedenis van de plek vormt een inspirerende omgeving die innovatie en vernieuwing op zakelijk gebied stimuleert. Door de grote raamoppervlakten, de grote overspanningen in de hal, de subtiele detaillering en de bijzondere muurschilderingen heeft het gebouw een belangrijke cultuurhistorische waarde voor Den Haag en Binckhorst.

Trekpleister voor zakelijke bezoekers
De verbouwing van de Fokkerschool stimuleert de economische bedrijvigheid in Binckhorst. Het realiseert een trekpleister voor zakelijke bezoekers van binnen en buiten Den Haag en biedt ondernemers, organisaties en particulieren faciliteiten met betrekking tot het organiseren van onder andere evenementen en grootschalige bijeenkomsten. Daarnaast zorgt de ontwikkeling van het gebouw voor het aantrekkelijk maken van de Binckhorst in de periode tussen sloop en nieuwbouw tijdens de transformatie van Binckhorst.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Noot voor de redactie,