Gemeente Goirle


Actuele besluitenlijst Gemeente Goirle van 7 juli

Week 28
08-07-08


1. Eindverslag inspraakprocedure (project veranderen winkel in biljartcentrum Tilburgseweg 103 te Goirle)

Toelichting:
Het project dat voorziet in het veranderen van winkel in een biljartcentrum aan de Tilburgseweg 103 te Goirle is onderworpen aan inspraak. Van de mogelijkheid om tijdig in te spreken is éénmaal gebruik gemaakt. De inspraakreactie leidt niet tot aanpassingen van het project. Van de gevolgde inspraakprocedure is een eindverslag gemaakt, waarin de ingediende zienswijze per onderdeel gemotiveerd is beoordeeld. Het eindverslag kan nu worden vastgesteld, naar insprekers en initiatiefnemer worden gestuurd en ter kennis van de gemeenteraad worden gebracht.

Besluit college:
a. Het concept eindverslag van de gevolgde inspraakprocedure vaststellen. b. Het vastgestelde eindverslag bekend maken in het "Goirles Belang". c. Het vastgestelde eindverslag ter kennis van de gemeenteraad brengen. d. Het vastgestelde eindverslag ter kennis brengen van initiatiefnemer en insprekers. e. De benodigde vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 1 WRO opstarten.


2. Vakantieproblemen hulp bij het huishouden

Toelichting:
In de vakantieperiode zijn er ieder jaar problemen in de levering van hulp bij het huishouden. Dit is niet nieuw met de overgang naar de Wmo. Wel nieuw is de grote arbeidsmarktproblematiek, waardoor er onvoldoende personeel is voor de levering van hulp bij het huishouden. Er wordt gezocht naar een oplossing voor dit probleem.

Besluit college:
Het college neemt kennis van de ontstane problemen in de levering van de hulp bij het huishouden en van de voorgestelde oplossingsrichtingen in de uitvoering. Er zal schriftelijk gereageerd worden op de ontstane problemen richting de zorgaanbieders.


3. Aanbesteding hulpmiddelen Wmo

Toelichting:
Het contract met de huidige aanbieder van de hulpmiddelen loopt af. Er dient een Europese aanbesteding gestart te worden. Deze zal in regionaal verband georganiseerd worden, met de gemeente Tilburg als aanbestedende dienst.

Besluit college:
a. De gemeente Tilburg wordt gemachtigd als aanbestedende dienst voor de aanbesteding van de hulpmiddelen Wmo. b. Er zal aanbesteed worden voor contractering van één leverancier, voor levering van hulpmiddelen in beginsel in huur (en koop wanneer partijen dit in individuele situaties overeenkomen) c. Er wordt nu aanbesteed voor alleen de looptijd van dit contract, geen sterfhuisconstructie meer.