Cap Gemini Nederland



PERSONALIABERICHT

Utrecht, 15 juli 2008

Jacob van Kokswijk hoogleraar KU Leuven
Capgemini Nederland B.V. ondersteunt nieuwe leerstoel "Virtualisatie"

De KU Leuven heeft in samenwerking met Capgemini Nederland een nieuwe leerstoel in het leven geroepen voor onderzoek naar menselijke waarneming en gedrag in de virtuele wereld ("virtualisatie"). De leerstoel "Virtualisatie" is een primeur voor België en wordt dinsdag 15 juli geïnstalleerd. Voor de leerstoel wordt Jacob van Kokswijk benoemd, die deze leerstoel zal combineren met zijn huidige werkzaamheden als principal technology consultant voor Capgemini Nederland.

Het doel van deze leerstoel is het aanmoedigen van onderzoek naar de menselijke waarneming en gedrag in de virtuele wereld ("virtualisatie"), met speciale aandacht voor multimedia en gebruikersprofilering in virtualiteit ("virtuele identiteit"), de sociale en wettelijke aspecten van gedragspatronen én het bepalen en het certificeren van gebruikersbekwaamheden.

Prof. dr. Jacob van Kokswijk (1949) studeerde Staatsrecht aan de Universiteit van Leiden, Internet recht aan de Universiteit van Strathclyde (UK) en Computerwetenschappen aan de De Montfort University in Leicester (UK). Hij promoveerde in 2003 aan de Universiteit van Twente op het gebied van gedrag in de cyberwereld. Zijn interesse gaat uit naar menselijke perceptie, cognitie en gedragingen in een virtuele omgeving.

EINDE BERICHT

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties en veranderingsprocessen van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten, die vrijheid creëren in het ondernemerschap van de klanten. Daarbij werkt Capgemini op een onderscheidende manier - the Collaborative Business Experience - samen met zijn klanten aan het behalen van snellere en betere resultaten. Bovendien

PERSONALIABERICHT

wordt gebruikgemaakt van het eigen wereldwijde leveringsmodel Rightshore®, met als doel de juiste resources op de juiste locatie tegen concurrerende prijzen te kunnen leveren. Capgemini heeft vestigingen in 36 landen en heeft wereldwijd meer dan 83.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2007 een omzet van 8,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com.