Expedia, Inc. sluit overeenkomst voor de overname van het in Europa gevestigde Venere.com

15/07/2008 19:15

PR Newswire

SEATTLE en ROME, July 15 /PRNewswire/ --
Expedia, Inc. (Nasdaq: EXPE) heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten om het in Italië gevestigde Venere Net ApA (http://www.venere.com) van Advent International en de oprichters over te nemen. Venere.com heeft relaties opgebouwd met ongeveer 29.000 hotels en bed and breakfasts in heel Europa en de V.S. De transactie zal een uitbreiding van het wereldwijde hotelaanbod van Expedia, Inc. met meer dan 10.000 hotels in Europa, het Midden-Oosten en Afrika betekenen. Voorwaarden van deze komende aankoop werden niet vrijgegeven. Het sluiten van de transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de mededingingsautoriteit in Duitsland. Venere.com richt zich op het aanbieden van hotelreserveringen aan Europese klanten en voorziet hoteliers van een geografische verscheidenheid aan klanten. Het bedrijf heeft directe relaties met ongeveer 29.000 hotels over de hele wereld, waaronder 26.000 in Europa, waarvoor het als agentschap fungeert. Venere(TM) voegt momenteel meer dan 1000 hotels per maand toe. "De aankoop van Venere zal een gewaardeerd Europees merk met een goede naam aan de portefeuille van Expedia(R) toevoegen," zegt Dara Khosrowshahi, hoofd en algemeen directeur van Expedia, Inc. "Bovendien zal het ons aanbod in Europa, het Midden-Oosten en Afrika onmiddellijk uitbreiden en Expedia in staat stellen om de aanpak van ons bedrijfsmodel te diversifiëren naar hotelpartners wereldwijd."
"We zijn zeer tevreden om samen met het managementteam van Venere een rol te hebben gespeeld bij de ontwikkeling van het bedrijf van een zelfstandige onderneming die werd geleid door zijn oprichter naar één van Europa's meest waardevolle online reissites," zegt John Singer, beherend vennoot van Advent International. "Expedia vormt een uitstekende aanvulling op Venere en het zal een perfecte strategische partner zijn bij haar voortdurende ontwikkeling." "We kijken er erg naar uit om deel uit te maken van Expedia omdat onze toewijding aan het aanbieden van een superieure service aan reizigers via ons uitgebreid netwerk van hotels en bed and breakfasts zeer goed past bij de meest gewaardeerde groep merken in de reiswereld," aldus Marco Ficarra, algemeen directeur van Venere.com." Bovendien zal ons team van gepassioneerde reisprofessionals in Rome, Londen en Parijs het wereldwijde team van Expedia aanvullen wanneer we hotels blijven voorzien van nieuwe manieren om hun distributieaanbod te optimaliseren."

Over Expedia, Inc.
Expedia, Inc. is wereldwijd in de reisbranche het meest toonaangevende bedrijf. Het voorziet zakenreizigers en vrijetijdsreizigers van de benodigde hulpmiddelen en informatie voor het eenvoudig onderzoeken, plannen, boeken en ervaren van hun reis. Expedia, Inc. levert ook reizen als groothandelaar aan onafhankelijke kleine reisbureaus en biedt ontvangst- en informatiediensten op locatie aan. De portefeuille van Expedia, Inc. bevat de volgende merken: Expedia.com(R), hotels.com(R), Hotwire(R), Expedia(R) Corporate Travel, TripAdvisor(R), Expedia Local Expert(TM), Classic Vacations(R) en eLong(TM). De bedrijven van Expedia, Inc. zijn wereldwijd actief op meer dan 50 verkooppunten met locaties in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Latijns-Amerika, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Pacifisch Azië. Expedia, Inc. is onderdeel van de S? 500 index. Meer informatie vindt u op
http://www.expediainc.com/ (Nasdaq: EXPE).

Over Venere Net
Venere, dat werd opgericht in 1995, is een online reisbureau op wereldwijde schaal en het enige dat zich uitsluitend richt op hotelreserveringen. De wereldwijde private equity-firma Advent International verkreeg aan het eind van 2006 een meerderheidsbelang in Venere. De resterende aandelen zijn nog steeds in handen van de vier oprichters van het bedrijf. Naast haar hoofdzetel in Rome heeft Venere Net filialen in Londen (Venere UK LTD) en Parijs (Venere France SARL). Meer informatie vindt u op http://www.venere.com/.

Over Advent International
Advent International, dat werd opgericht in 1984, is wereldwijd een van de meest toonaangevende buyout-firma's met kantoren in 15 landen op vier continenten. Advent heeft een ongeëvenaard globaal platform opgebouwd van meer dan 115 beleggingsprofessionals in West- en Centraal-Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. De firma richt zich op internationale overnames, strategische herstructureringsmogelijkheden en groeiovernames in vijf kernsectoren en het werkt actief samen met managementteams om de inkomstengroei en winstverbeteringen van bedrijven uit haar portefeuille te vergroten. Sinds haar oprichting heeft Advent 15 miljard euro in private equity-kapitaal bijeengebracht en heeft het in 35 landen meer dan 200 buyout- en private equity-transacties afgesloten ter waarde van 23 miljard euro (US$36 miljard). Meer informatie vindt u op
http://www.adventinternational.com .

Expedia en Expedia.com zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Expedia, Inc. in de V.S. en/of andere landen. Classic Vacations is een handelsmerk of een geregistreerd handelsmerk van Classic Vacations, LLC in de V.S. en/of andere landen. hotels.com is een handelsmerk of een geregistreerd handelsmerk van hotels.com, L.P., een dochteronderneming van hotels.com in de V.S. en/of andere landen. Hotwire is een handelsmerk of een geregistreerd handelsmerk van Hotwire, Inc. in de V.S. en/of andere landen. TripAdvisor is een handelsmerk of een geregistreerd handelsmerk van TripAdvisor, LLC in de V.S. en/of andere landen. Venere is een handelsmerk of een geregistreerd handelsmerk van Venere Net S.p.a. in de VS en/of andere landen. Andere logo's of product- en bedrijfsnamen hierin vermeld kunnen het eigendom zijn van hun respectieve eigenaars.

Website: http://www.expedia.com

Communications of Expedia, Inc., +1-425-679-4317, press@expedia.com






-