Leefbaar Rotterdam

dinsdag, juli 15, 2008

Air Race; dubbel genaaid houdt beter

Begin dit jaar bleken Rotterdammers te moeten betalen voor een succesvol vliegfestijn dat eerst gratis was. Nu blijken de kaarten nota bene ook nog eens goedkoper dan in de voorverkoop die speciaal voor Rotterdammers gehouden werd.

De Air Race was in 2005 een enorm succes, de race trok honderdduizenden bezoekers en was een opsteker voor Rotterdam. Dit jaar zou het nog beter georganiseerd worden. Dit hield in dat er nu dus voor betaald moest worden, dit om zicht te garanderen en bezoekersaantallen te reguleren. Dat zicht geldt in elk geval niet voor de inwoners van de Maasstad die nu langs het parcours met zwarte schermen geconfronteerd worden.

Leefbaar Rotterdam stelde in de gemeenteraad op 14 maart al dat het vliegfestijn voor iedereen toegankelijk moest zijn. Tevergeefs. Er zou een VIP tribune komen en voor de plaatsen langs de oever zou contributie geheven worden. Rotterdammers hadden echter wel het voorrecht om drie dagen eerder, in de voorverkoop, kaartjes te bemachtigen voor 15 euro per stuk. Maar na het zuur komt het gal, afgelopen week waren via een commerciële omroep de kaartjes ook te bemachtigen; twee voor de prijs van één.