Debat Binnenstedelijk bouwen. De oplossing voor het woningtekort?

27 juni 2008

Op dinsdag 15 juli vindt in Utrecht een debat plaats over de wenselijkheid van binnenstedelijk bouwen. Deelnemers aan het debat zijn onder andere wethouder Harrie Bosch van de gemeente Utrecht (wonen, ruimtelijke ordening), gedeputeerde Jan de Wilde van de provincie Utrecht (wonen, duurzaamheid, milieu), voorzitter van Bouwend Nederland, Elco Brinkman en directeur van woningbouwcorporatie Mitros, Marien de Langen.

Binnenstedelijk bouwen wordt in de politiek vaak gezien als oplossing voor de aanpak van het grote woningtekort in de stadsregio Utrecht vanwege de beperkte ruimte die beschikbaar is. De stadsregio ligt ingesloten tussen beschermde gebieden zoals Nationale Landschappen en Nationale Parken. Maar hoe zit het met de leefbaarheid met meer mensen per m2? En willen we eigenlijk niet juist meer groen in de stad? En hoe zit het met complexiteit van de procedures voor bouwen vanwege luchtkwaliteit en andere regels?

Dit jaar is het jaar van de keuzes voor de verschillende bestuurslagen voor de aanpak van het tekort voor de komende decennia. Een debat met aansprekende panelleden, over een politiek actueel onderwerp dat gevolgen heeft voor ieders woongenot.

Het debat wordt ingeleid door Pieter Hooimeijer, hoogleraar sociale geografie aan de Universiteit van Utrecht. De voorzitter van het debat is Peter Boelhouwer, hoogleraar volkshuisvesting aan TU Delft en tevens lid VROM-raad.

U bent van harte uitgenodigd. Het debat vindt plaats op dinsdag 15 juli. De aanvangstijd is 19.30 uur. Locatie: stadhuis, gemeente Utrecht. Een routebeschrijving naar het stadhuis vindt u hier.