Time : 15:09:37
Date : 15 July 2008
Sender Name: Chamo BVBA

Babyfoon SLIM is de veiligste, dunste, en meest complete op de markt met een opmerkelijk design

Babymoov ontwikkelde een babyfoon die de concurrenten ver achter zich laat. Het apparaat, Babyfoon SLIM, biedt heel wat mogelijkheden en is buitengewoon gebruiksvriendelijk. Het is ook de dunste babyfoon ter wereld en vooral een veilige. Chàmo bvba werkte mee aan de ontwikkeling en verdeelt de producten van Babymoov in de Benelux.

"Ouders kiezen voor de mogelijkheden die geavanceerde technologie biedt, maar niet ten koste van de veiligheid van hun kinderen", licht Ruud van den Berg toe. Hij is zaakvoerder van Chàmo, verdeler van kwalitatieve baby-artikelen in de Benelux. "Babyfoons die volgens het (draadloze) DECT-principe werken, zenden permanent elektromagnetische golven uit die schadelijk kunnen zijn voor jonge kinderen. De hersenen van baby's en kinderen absorberen namelijk tot 60% meer elektromagnetische golven dan die van volwassenen. Het DECT-systeem heeft zelfs een grotere stralingsimpact dan een gsm-mast in je tuin. Daar wou Babymoov iets aan doen."

Veiligheid voor alles
"Babymoov ontwikkelde de Babyfoon SLIM, een performante babyfoon met lithiumbatterij die bovendien veilig is voor kinderen, dankzij aanzienlijk verminderde frequenties en veel minder zendkracht", vervolgt van den Berg.

In tegenstelling tot andere fabrikanten maakt Babymoov geen geheim van het vermogen van de Babyfoon SLIM. Die bedraagt amper 4 mW waar veel andere apparaten het niet zonder 10 mW kunnen stellen (DECT 250 mW). De Babyfoon SLIM is bovendien niet met een klassieke transformator verbonden maar met een elektronisch exemplaar, dat geen golven uitstuurt.

Voorts vertrekt er in waaktoestand slechts om de twintig seconden een kort detectiesignaal in plaats van om de vijf seconden zoals bij andere elektronische babyfoons. En de Babyfoon SLIM verlaat de waaktoestand alleen als en zolang de baby of het kind geluid maken.

Met 17 mm de dunste ter wereld

De veiligste elektronische babyfoon is ook op andere vlakken opmerkelijk en hypercompleet:

- modern design en met 17 mm de dunste ter wereld;
- draagwijdte van maar liefst 1000 m;

- 16 onderkanalen voorkomen storingen;

- eerste babyfoon met een lithiumbatterij zoals in een gsm;
- drie soorten alarm: geluid, zichtbaar signaal, trillingen;
- terugspreekfunctie om het kind gerust te stellen (walkietalkie);
- temperatuurweergave;

- sluimergeluiden instelbaar op afstand (2 natuurtonen, hartslagtoon en 3 muziekdeuntjes);

- waaklampje;

- afstandsalarm.

Babyfoon SLIM van Babymoov is behalve een bijzonder volledig en gebruiksvriendelijk toestel ook de dunste en veiligste elektronische babyfoon op de markt. Zo kunnen ouders gebruikmaken van de voordelen van geavanceerde technologie zonder de veiligheid van hun kinderen in het gedrang te brengen.

Over Babymoov
Sinds1997 is Babymoov de specialist in ontwikkeling en design van babyartikelen. Het bedrijf is opgericht door drie afgestudeerden aan de handelshogeschool in Clermont-Ferrand (Frankrijk): Arnaud Courdesses, Arnaud Thiollier en Laurent Windenberger. In minder dan geen tijd was Babymoov de referentie op het vlak van innovatie. Het team van 40 mensen zoekt voortdurend nieuwe mogelijkheden om het leven van ouders van kinderen van 0 tot 3 jaar te vergemakkelijken.

Voor product- of prijsinformatie kunt u contact opnemen met:

BVBA Chàmo
Bart De Leeuw
Brambroek 23 b
B - 9500 Ophasselt - Geraardsbergen
België
Website: www.chamo.be
E-mail: info@chamo.be
Telefoon: Bart De Leeuw +32 485 512 409 -
Ruud van den Berg +32 484 225 849

Chàmo verdeelt de merken Babymoov, Bibabath, Kids II, Bright Starts, Baby Einstein, Sofa Seat en Big Baby Bird in de Benelux.

De bijlagen zijn eveneens beschikbaar op www.pressreleases.be.

URL: http://www.chamo.be
http://babymoov.wordpress.com/