ProRail

Persbericht

07-07-2008

Betonstort spoorviaduct Houten centrum

Woensdag 16 juli vindt de vijfde grote betonstort plaats voor het toekomstige spoorviaduct in het centrum van Houten. Het viaductdeel dat 16 juli wordt gestort ligt langs het gemeentehuis. Het benodigde beton wordt met 35 tot 40 betonmixers via de Randhoeve en ingang noordzijde aangevoerd. Het voet- en fietsverkeer dat gebruik maakt van het tijdelijk perron wordt ten tijde van de aan- en afrijdende betonmixers begeleid door verkeersregelaars.
Eind september 2008 zijn alle zes de delen van het spoorviaduct, op een klein deel na, gestort. Deze delen vormen samen het westelijke deel van het nieuwe spoorviaduct in Houten centrum. Dit nieuwe spoorviaduct is onderdeel van de toekomstige viersporigheid in Houten welke eind 2010 gereed is.

Overlast

De af- een aanrijdende betonmixers kunnen enige overlast veroorzaken voor omwonenden, bezoekers en weggebruikers. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer veilig te laten verlopen.

Meer informatie

Voor de meest actuele informatie over de spoorwerkzaamheden, zie de website: www.prorail.nl/randstadspoor. Indien er vragen en/of klachten zijn over de werkzaamheden van ProRail in Houten, mail dan publiekszaken@houten.nl, of bel naar het Meldpunt Openbare Ruimte in Houten op 0800 3990 000.