Mama's Kitchen op het Afrikaanderplein ook voor papa's

11/07/2008 11:52

Vestia Rotterdam Feijenoord

ROTTERDAM

Een kookwedstrijd in de wijk en door de wijk. Teams van bewoners, organisaties en professionals uit de buurt nemen het tegen elkaar op in een strijd om de lekkerste gerechten te maken. Op woensdag 16 juli, tussen 14.00 en 20.00 uur, staat het Afrikaanderpark (tegenover het 't Gemaal) in het teken van Mama's Kitchen, een initiatief van Vestia.

Strijd van smaken

Iedere buurt of straat heeft ze wel, kooktalenten met hun eigen recepten waar ze in de hele buurt bekend om staan. Met Mama's Kitchen daagt Vestia deze koks uit om hun kookkunsten in te zetten in een wedstrijd om het lekkerste gerecht.

Mama's Kitchen bestaat uit zes teams die in drie rondes de kans krijgen om de jury te overtuigen dat zij het allerbeste kunnen koken. Alle benodigde ingrediënten worden op de markt gekocht.

Wat is er allemaal te doen?

Allereerst draait het natuurlijk om (het aanmoedigen van) de kookteams en hun prestaties. Maar naast het volgen van de spannende kookwedstrijd tussen modern fusion cooking en traditionele Surinaamse gerechten, kunnen de bezoekers ook genieten van live optredens op een open podium. De optredens worden grotendeels verzorgd door talentvolle buurtbewoners. Ook hoeft men niet bang te zijn voor honger bij het zien van alle heerlijke gerechten. Want voor het publiek en de kinderen wordt ondertussen ook gekookt, waarvan iedereen kan proeven en eten.

Gezelligheid in de wijk

Koken en eten brengt mensen samen. Kennismaking met buurtgenoten en samen deelnemen aan een kookwedstrijd of andere activiteiten leidt tot betere leefbaarheid in de buurt. En dat is precies wat Vestia wil bereiken. Een gezellige en veilige woonomgeving voor iedereen. Vestia investeert veel in leefbaarheid en sociale veiligheid. Alle Vestiabedrijven maken dan ook hun eigen leefbaarheidsplannen. Leuke evenementen met en voor wijkbewoners maken daar zeker onderdeel van uit!

Over Vestia

Vestia biedt woonservice aan de bewoners van zo'n kleine 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concern-model. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het concern, waar in totaal 900 mensen werken.

Tijdstip en locatie

Waar: rand Afrikaanderpark, tegenover 't Gemaal

Wanneer: woensdag 16 juli

Hoe laat: van 14.00 uur tot 19.00 uur

Meer info: www.vestia.nl/mamaskitchen





http://www.vestia.nl/mamaskitchen