UITNODIGING Presentatie advies 'Innovatieve woonvormen voor jongeren

14/07/2008 13:59

Economic Development Board Rotterdam

De Young Economic Development Board Rotterdam (YoungEDBR) en de Rotterdamse Jongerenraad (RJR) brengen een gezamenlijk advies uit aan het College van B? om slimme en innovatieve concepten in te zetten om het wonen van jongeren in het centrum van Rotterdam aantrekkelijker te maken. Het advies wordt op 16 juli a.s. op ludieke wijze aan wethouder Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) overhandigd.

Jongeren spelen grote rol

Het college van B? heeft de ambitie van Rotterdam centrum een bruisend stadscentrum te maken, waar gewoond, gewerkt en gewinkeld wordt. De YoungEDBR en RJR menen dat vooral jongeren een grote bijdrage kunnen leveren aan deze ambitie. Jonge mensen zorgen voor de dynamiek en leefbaarheid van steden. Elke doelgroep heeft zijn eigen behoefte en stellen specifieke eisen aan het wonen in het centrum van de stad. In het advies worden per doelgroep, studenten, starters en jonge gezinnen, oplossingen en kansen aangedragen.

Nauwe samenwerking

Het advies is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen de YoungEDBR en de RJR. Beide partijen brengen de mening van jongeren onder de aandacht van de gemeente.

De onderwerpen en projecten waarmee de YoungEDBR zich bezighoudt, houden verband met economische ontwikkelingen vanuit een jongerenperspectief. Deze economische adviesraad bestaat uit jongeren tot 35 jaar. RJR richt zich met name op jongeren tot 24 jaar en hun adviezen hebben betrekking op zeer uiteenlopende onderwerpen.

Publiciteitscampagne

Om het advies onder de aandacht te brengen, worden de volgende drie korte filmpjes via internet verspreid:

Film 1, Evelien, de student: http://www.youtube.com/watch?v=wPOlIKFsnyU

Film 2, David, de starter: http://www.youtube.com/watch?v=(underscore)Si(underscore)8htHmGk

Film 3, Dave, Joan en Colin, het jonge gezin: http://www.youtube.com/watch?v=VzW35gqvOEY





http://www.youngedbr.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie /