Gemeente Harenkarspel


De Geheugenbus staat in Sint Maarten

Woensdag 16 juli van 9.00 tot 12.00 uur staat De Geheugenbus bij dorpshuis De Klimop in Sint Maarten. Alle belangstellenden zijn van harte welkom een kijkje te nemen in de bus.

Wat is de Geheugenbus?

Op geheugenproblemen en dementie rust nog een groot taboe. Het is geen onderwerp waar je makkelijk over praat. Daardoor lopen mensen met geheugenproblemen vaak nodeloos lang door met de angst dat ze dement worden. Of nog erger: soms durven ze niet naar de dokter te gaan, terwijl hun klachten met medicijnen en gerichte therapie heel goed behandeld kunnen worden.

De Geheugenbus wil helpen geheugenproblemen en dementie bespreekbaar te maken. In de bus is allerlei informatie beschikbaar: over wat dementie is en hoe je het herkent. Hoe je ermee om kunt gaan als het je partner, je opa of oma, of een van je ouders treft, en wat er aan te doen is.

Twee medewerkers geven graag advies of bieden een luisterend oor.

Er zijn laptops waarmee op het internet informatie kan worden opgezocht en testjes waarmee bezoekers kunnen zien hoe het met hun eigen geheugen is gesteld. En speciaal voor scholieren die een origineel en actueel onderwerp zoeken voor een spreekbeurt zijn in de Geheugenbus lespakketten te krijgen.

De Geheugenbus is zonder afspraak te bezoeken en koffie of thee staat klaar.

Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600