Gemeente Achtkarspelen


Zomerse kruidenwandelingen en High Tea in De Kruidhof

In de maanden juli en augustus organiseert De Kruidhof in Buitenpost weer verschillende kruidenwandelingen onder leiding van een gids. Op de zondagmiddagen kunt u aansluitend genieten van een High Tea.

De rondleidingen bieden een unieke gelegenheid om kennis te maken met de bijzondere collecties kruiden en geneeskrachtige planten die De Kruidhof rijk is. Ervaren vrijwilligers leiden u rond en vertellen over de achtergronden van bijzondere plantennamen, leuke anekdotes of legendes over kruiden of een historisch verhaal, dat bij een bepaalde plant hoort. Iedere vrijwilliger geeft zijn of haar eigen accent aan de rondleiding. Zo'n kruidenwandeling is daarom iedere keer weer anders, maar steeds een verrijking voor iedere plantenliefhebber. Op de zondagmiddagen gaat de aandacht vooral uit naar de rozen en de rozenfamilie in De Kruidhof, in verband met het jaarthema "De Kruidhof gaat over rozen".

De avondwandelingen op maandag beginnen om 19.00 uur en duren tot uiterlijk 20.30 uur. Deze zijn op 4,11,18 en 25 augustus. De zondagmiddagwandelingen, op 27 juli en op 3 en 18 augustus, beginnen om 14.00 uur en duren ruim een uur. Op maandagavond betaalt u de gewone entreeprijs voor De Kruidhof, inclusief de rondleiding. Het arrangement op zondag bestaat uit de rondleiding door De Kruidhof en een High Tea verzorgd door Talant in het tuincafé en bij mooi weer buiten op het terras. Hiervoor is vooraf reserveren, tot uiterlijk één week tevoren, noodzakelijk: info@dekruidhof.nl of tel. 0511 541253. De High Tea gaat alleen door als er minimaal tien aanmeldingen zijn. U kunt ook alleen aan de rondleiding deelnemen.

Ook buiten het hier aangeboden programma kunt u met een groep van vereniging, bedrijf of familie een rondleiding met een High Tea of een ander arrangement krijgen in De Kruidhof.
Kijk voor informatie op: www.dekruidhof.nl of bel tijdens kantooruren, van dinsdag tot en met vrijdag op nummer 0511 541253.

Bezoekadres: Schoolstraat 29 B, 9285 NE Buitenpost.