Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 16-07-2008

Man aangehouden wegens ambtsbelemmering

EMMEN De politie heeft maandagavond een 19-jarige man uit Zandpol aangehouden wegens ambtsbelemmering op de Veldlaan. Agenten zagen de man met hoge snelheid over de Statenweg rijden en gaven hem daarvoor een stopteken. Pas bij de Veldlaan ging de 19-jarige automobilist aan de kant. De man werd door de agenten aangesproken op zijn rijgedrag en de overige inzittenden werden gecontroleerd. Een 22-jarige inzittende uit Emmer Compascuum gaf in eerste instantie een valse naam op en kreeg daarvoor een bekeuring. Na controle bleek dat deze man ook nog een aantal boetes had openstaan. De agenten wilden de man aanhouden, maar hij ging ervandoor. Toen een agent de man wilde achtervolgen, werd deze ten gebracht door de 19-jarige automobilist. Hij werd aangehouden wegens ambtsbelemmering. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau en werden ingesloten. (08-154337)

Auto te water

EMMER COMPASCUUM Dinsdagochtend is een 62-jarige automobilist uit Borger met zijn auto op de kop in het Kanaal A terecht gekomen. De man reed in zijn personenauto in de richting van Emmen. De man was onwel geworden en raakte daardoor van de weg. Het slachtoffer wist zelf zijn gordel los te maken en werd vervolgens door omstanders uit zijn auto gehaald. De man werd ter controle per ambulance naar het Scheperziekenhuis gebracht. De auto moest worden afgesleept. (08-154446)

Bekeurd voor te hard rijden

NIEUW AMSTERDAM Dinsdagmiddag is een 29-jarige man uit Werlte (Duitsland) op de A37 staande gehouden. De man haalde met een hoge snelheid een politieauto in. Na correctie bleek de man 37 kilometer te hard gereden te hebben. De man kreeg een bekeuring van 247, welke hij contant moest afrekenen. (08-154551)

Negeren rood licht

MEPPEL In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie op de Hoogeveenseweg een vrouw bekeurd. De vrouw reed met haar auto door het rode licht. De haastige vrouw ontving hiervoor een bekeuring. (08-154645)

Diefstal uit bedrijf

HOOGEVEEN Dinsdagmorgen is bij een bedrijf aan de Hoofdstraat ingebroken. Er zijn onder andere alcoholische dranken en geld weggenomen. De politie verricht onderzoek. (08-154473)

Huiselijk geweld

ASSEN Dinsdagmiddag is een 25-jarige man uit Assen aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten. Het traject huiselijk geweld wordt in werking gesteld. (08-154583)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280