Gemeente Zoetermeer

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw van Beurden

Burgemeester Waaijer van Zoetermeer reikt dinsdag 15 juli 2008 om 17.00 uur een koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw drs. M.W.J. van Beurden. Zij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding wordt haar uitgereikt ter gelegenheid van haar afscheid van OnderwijsAdvies te Zoetermeer.

Mevrouw Van Beurden heeft zich vanaf 1981 ingezet voor de onderwijsbegeleidingsdienst in Westland, thans OnderwijsAdvies te Zoetermeer. Haar buitengewone enthousiasme en deskundigheid is van groot belang voor de basisscholen in Westland en heeft het onderwijs in Westland tot een hoger niveau gebracht. Zij heeft gedurende deze periode een voortrekkersrol vervuld en heeft vele vooruitstrevende initiatieven genomen.

Daarnaast heeft zij zich gedurende zeer lange tijd ingezet voor de zowel de plaatselijke als de regionale scouting; vervuld zij vanaf 1986 een bestuursfunctie bij de stichting voor gezinsvervangende tehuizen in Westland; zij is actief bij de cliëntenraad en ouderparticipatie voor verstandelijke gehandicapten. Reeds 40 jaar is zij actief als vrijwilligster voor vele organisaties, waarbij milieueducatie altijd haar bijzondere interesse heeft gehad.