Noordwijk Politie zoekt getuigen aanrijding

In verband met het onderzoek naar de aanrijding tussen een 41 jarige motorrijder uit De Zilk en een 29 jarige automobilist uit Harsum (Dld) die maandag 14 juli rond 19.40 uur op de Langevelderslag gebeurde, is de politie op zoek naar getuigen.

De aanrijding ontstond op het moment dat de motorrijder de auto inhaalde en deze afsloeg naar een parkeerterrein. De motorrijder raakte daarbij gewond en wed met een klaplong en gebroken arm vervoerd naar een ziekenhuis.

Getuigen van deze aanrijding kunnen bellen naar de politie in Noordwijk via 0900-8844.

Zoeterwoude Jongens stelen fiets

De politie heeft dinsdag 15 juli twee jongens uit Zoeterwoude van 15 en 18 jaar aangehouden en verhoord over de diefstal van een Gazelle damesfiets. Beiden bekenden dat ze de fiets maandag 14 juli bij een bushalte aan de Hoge Rijndijk hadden gestolen. Het slot waarmee de fiets op slot stond werd thuis doorgeslepen. Dankzij een tip kwam de politie achter de diefstal. De fiets is in beslag genomen en aan het politiebureau gestald. De politie heeft er nog geen aangifte van binnen en is dus niet in staat om de fiets weer aan de gedupeerde eigenaresse terug te geven.

Alphen a/d Rijn Buurtbewoner voorkomt diefstal uit schuur

Door alert ingrijpen van een buurtbewoner is dinsdagavond 15 juli voorkomen dat er iets gestolen kon worden uit een schuur van een woning aan de Sterkenburg. Rond 23.40 hoorde de man het geluid van het opentrappen van een deur. Hij ging kijken en betrapte twee jongens die bij de schuur bezig waren. Eén van deze, een 18 jarige jongen uit Alphen aan den Rijn, wist hij in zijn kraag te vatten en vast te houden tot dat de gewaarschuwde politie kwam. De Alphenaar werd meegenomen naar het politiebureau en is daar voor het verdere onderzoek ingesloten. Naar de tweede verdachte wordt nog gezocht.

Alphen a/d Rijn Aanhoudingen na overval op tankstation

Na een overval dinsdag 15 juli rond 19.30 uur op een tankstation aan de Tankwal heeft de politie vijf jongens uit Alphen aan den Rijn, drie van 14 jaar en één van 16 en 18 jaar, aangehouden. Hun betrokkenheid bij de overval wordt op dit moment onderzocht.

De medewerker van het tankstation, een 65 jarige man uit Alphen aan den Rijn, kwam oog in oog te staan met de overvaller die hem bedreigde en geld wilde. De ovevaller vertrok echter zonder buit en rende weg in de richting van Kerk en Zanen. De politie startte direct een uitgebreide zoekactie. In de buurt van het Polderpeil en het Copepad stuitte de agenten op vier jongens die vermoedlijk betrokken zijn bij de overval De vijfde verdachte werd afgelopen nacht aangehouden. Vandaag gaat de politie verder met haar onderzoek.

Reeuwijk Hond jaagt schapen de dood in

De politie is op zoek naar de eigenaar van een zwarte hond met ruigachtige lange haren en spitse bek. De circa 70 tot 80 centimeter lange hond joeg dinsdag 15 juli rond 14.00 uur op een weiland tussen industrieterrein Zoutman en de Plaswijckweg enkele schapen de sloot in. Zelfs in het water bleef de hond de schapen achterna jagen. De eigenaar van de schapen, gewaarschuwd door een getuige, zag de hond nog net weglopen in de richting van de Bodegraafsestraatweg in Gouda. Drie schapen waren dood en één raakte gewond. De politie vraagt de eigenaar van de hond zich te melden. Dit kan door even te bellen met de politie in Reeuwijk via 0900-8844.

Gouda Brandstofdief aangehouden

De politie heeft woensdag 16 juli rond 03.30 uur een 20 jarige man uit Gouda aangehouden. Zijn aanhouding volgde op een melding dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een op het Buurtje geparkeerde bedrijfsauto. Op het moment dat de politie arriveerde renden de twee weg. De verdachte kon worden aangehouden. Uit sporen viel af te leiden dat de twee vermoedelijk bezig waren om benzine of diesel uit het bedrijfsvoertuig te stelen. De verdachte is dan ook ingesloten. Vandaag gaat de politie verder met haar onderzoek.