Gemeente Roermond

Eerste reactie college op brief Eurlings en uitkomsten onderzoek A73

Het college van B&W heeft kennisgenomen van de brief van minister Eurlings d.d. 14 juli aan de Tweede Kamer en het resultaat van het onderzoek naar de vertraging van de A73-tunnels. Het standpunt van het college blijft ongewijzigd; de tunnels dienen zo spoedig mogelijk, zo verantwoord mogelijk en zo veilig mogelijk definitief te worden opengesteld.

Het college is zeer teleurgesteld dat de tunnelsluiting van twee weken (4 t/m 15 augustus) niet leidt tot een eerdere definitieve openstelling van beide tunnels. Dit ondanks het feit dat deze sluiting volgens de minister grote voordelen biedt bij de beperking van risicos in de periode na half september, wanneer de integrale testen van de tunnelinstallaties worden gestart.

Het college constateert na een eerste bestudering van het onderzoek dat de minister toegeeft dat er te weinig sturing op het project heeft gezeten en rekent erop dat hij en de overige verantwoordelijken de vinger aan de pols blijven houden om ervoor te zorgen dat het standpunt van het college ook in de praktijk zo spoedig mogelijk werkelijkheid wordt. Het college komt na het zomerreces nog met een inhoudelijke reactie.

Publicatiedatum: 16-07-2008 Bijgewerkt: 16-07-2008