Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 16-07-2008

Man aangehouden voor meerdere delicten

WOUDENBERG/LEUSDEN De politie heeft dinsdag 8 juli een 27-jarige inwoner van Leusden aangehouden omdat hij verdacht wordt van het plegen van meerdere diefstallen in Woudenberg en Apeldoorn en een vernieling en bedreiging in Leusden.

Op 26 mei deed een 34-jarige Woudenberger aangifte van inbraak in zijn auto die geparkeerd stond op de Heinelaan. Bij de auto-inbraak was een mobiele telefoon gestolen die kort na de diefstal in gebruik werd genomen. Rechercheonderzoek leidde naar de verdachte die ook in beeld kwam voor twee diefstallen uit woningen op Tabaksland en de Evertsenlaan in Woudenberg en een vernieling en een bedreiging gepleegd op de Stijgbeugel in Leusden.

De Leusdenaar had bij beide woningen op 28 en 29 mei klusjes uitgevoerd waarna de bewoners ontdekten dat er sleutels waren ontvreemd. De vernieling waar hij van verdacht wordt is gepleegd op 24 juni toen er bij een 39-jarig slachtoffer een ruit werd ingegooid. Toen het slachtoffer hem daar, later op de dag, over aansprak werd hij door de verdachte bedreigd.

Tijdens het voorbereidend onderzoek naar de aanhouding bleek dat de Leusdenaar ook verdacht werd van het tanken zonder betalen. Deze diefstal van benzine vond plaats op zondag 1 juni bij een tankstation langs de Rijksweg A1 bij de gemeente Apeldoorn.

De verdachte werd op vrijdag 11 juli voorgeleid bij justitie en zit nog vast.

Abseilen van kraan

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werden twee personen aangehouden omdat ze zich op verboden grond bevonden. Omstreeks 01.50 uur kreeg de politie de melding dat twee personen in een bouwkraan waren geklommen aan het Laakboulevard. Agenten gingen ter plaatse maar zagen niemand in de hoge kraan zitten. Wel stonden er twee niet afgesloten fietsen. De agenten besloten de kraan op afstand in de gaten te houden en niet veel later kwam een persoon de kraan abseilen. Uiteindelijk werden twee mannen van 21 en 22 jaar uit Breda en Wageningen uit de kraan gevist en aangehouden. Zij kregen een bekeuring voor zich het bevinden op verboden gebied.

Uit de bocht

AMERSFOORT- Op dinsdagavond raakte een automobilist gewond bij een aanrijding. Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie de melding dat een auto uit de bocht was gevlogen aan de Ringweg Koppel. De 20-jarige bestuurder uit Soest bleek gewond te zijn geraakt aan zijn gezicht. De man werd door een medewerker van de motorambulance ter plaatse gehecht.

Gewond na ontploffing

AMERSFOORT- Op woensdagochtend raakte een vrouw en een man gewond door een ontploffing. Omstreeks 02.45 uur lagen een vrouw en man te slapen in hun woning aan de Wiekslag. Plotseling hoorde zij een harde knal en vloog het glas van het slaapkamerraam door de kamer. Door dit rondvliegende glas liepen de man en de vrouw snijwonden op welke werden behandeld door ambulancepersoneel. Mogelijk is een stuk vuurwerk voor het raam gegooid. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid, 0900-8844.