Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Extra tender 2008 ESF-subsidie
Datum: 15/07/2008
Gezien de forse onderrealisatie die zich manifesteerde in de 2007-pojecten van het nieuwe ESF-programma 2007-2013, wordt een extra tijdvak opengesteld voor het budgetjaar 2008. In een brief van 7 juli 2008 heeft Staatssecretaris Aboutaleb de Tweede Kamer hierover geïnformeerd. De openstelling voor het tijdvak 2009 wordt doorgeschoven van oktober 2008 naar februari 2009. Over het beschikbare budget is door het Agentschap SZW vooralsnog geen duidelijkheid gegeven.

Eerder informeerden wij u over mogelijke wijzigingen in de ESF-regelgeving 2007-2013. Voor het komende - extra - tijdvak in september 2008 zal de huidige systematiek nog worden gehanteerd. Wel zal het maximale bedrag waarop een subsidie aanvrager (lees: opleidingsfonds) aanspraak kan maken, verlaagd worden. Het systeem van toekenning, het rankingsysteem, zal dus voorlopig gehandhaafd blijven.

Uitsluitend clusteraanvragen
Het bestuur van de Stichting Opleidingsfonds HBD heeft besloten dat er deze tender geen aanvragen van individuele deelaanvragers kunnen worden ingediend. Belangrijkste reden hiervoor is de bovengenoemde ongewijzigde regelgeving. De uitkomsten van de laatste tender hebben uitgewezen, dat het voor een individuele deelaanvrager nagenoeg onmogelijk is om - met de huidige rankingsystematiek - een ESF-aanvraag toegewezen te krijgen. De Stichting Opleidingsfonds HBD zal dan ook in september alleen clusteraanvragen indienen, waarin externe opleidingen/trainingen zijn opgenomen. Dit houdt in dat bedrijven die in dezelfde branche vallen hun opleidingen kunnen clusteren, bijvoorbeeld een cluster MKB branches, een cluster Supermarkten en een cluster Grootwinkelbedrijf / non-food. Mocht u interesse hebben een dergelijke clusteraanvraag in te dienen, dan kunt u contact met ons opnemen.

Voor verdere informatie over de komende ESF-tender, kunt u kijken op www.agentschapszw.nl.