Gemeente Zoetermeer

WFIA presteert weer positief voor Zoetermeer

Het WFIA (West Holland Foreign Investment Agency) jaarverslag 2007 is het eerste jaarverslag sinds de invoering in 2006 van de nieuwe bestuursstructuur en van de nieuwe werkwijze in rapportering. Het college van B&W van Zoetermeer laat het jaarverslag van de West Holland Foreign Investment Agency (WFIA) mee wegen in het binnenkort te verschijnen eindrapport over deze organisatie. Het eindrapport van bureau Berenschot bevat een tussentijdse evaluatie van het functioneren van de WFIA sinds de invoering van de nieuwe werkwijze.

In 2007 heeft de WFIA in totaal 34 nieuwe buitenlandse bedrijven weten aan te trekken in de regio van de Kamer van Koophandel Den Haag. In totaal zorgden deze bedrijven bij de start voor 103 arbeidsplaatsen en is de verwachting dat na drie jaar een doorgroei naar 463 arbeidsplaatsen een feit is. Dit resultaat ligt ruim boven de doelstelling uit het Jaarplan 2007, dat uitging van de acquisitie van 22 bedrijven met 325 arbeidsplaatsen na drie jaar.

Van de genoemde 34 bedrijven hebben 4 bedrijven (2 uit China, 1 uit India en 1 uit Canada) gekozen voor Zoetermeer. Daarmee gaat het in totaal om 23 arbeidsplaatsen bij de start, en een verwachte doorgroei tot 118 arbeidsplaatsen na 3 jaar. Daarmee scoort Zoetermeer bovengemiddeld.