Ministerie van Financiën

Convenant Ladingregie Zeehavens getekend


nieuwsbericht | 16-07-2008 | Directie Voorlichting

Al heel lang houdt de Douane samen met andere instanties toezicht op het grensoverschrijdende goederenvervoer in onder andere de zeehavens. Om in de logistieke keten geen onnodige vertraging en kosten te veroorzaken is het Convenant Ladingregie Zeehavens opgesteld. Dit convenant is gisteren ondertekend door de deelnemende instanties te weten; de VROM-inspectie, Inspectie Verkeer en Waterstaat, Voedsel en Waren Autoriteit, Zeehavenpolitie, Plantenziektenkundige Dienst en Belastingdienst/Douane Rotterdam.

De kern van de samenwerking tussen de partijen ligt in de regie op de handhavingsactiviteiten van de deelnemende diensten bij binnenkomst, invoer, doorvoer, vervoer en uitvoer/uitgaan van goederen via de Nederlandse zeehavens.
De diensten gaan gezamenlijk informatie verzamelen, bewerken, analyseren en uitwisselen voor de risicobevinding. Er zal geleidelijk één loket worden gerealiseerd wat bedrijven in staat stelt dezelfde gegevens slechts éénmaal hoeven te verstrekken. Controles worden zoveel mogelijk op één tijdstip en op é én plaats uitgevoerd. Het wordt hierdoor makkelijker gemaakt voor het bedrijfsleven. Het convenant ladingregie zeehavens

Zie ook

Zie het origineel


* Dossier Uitvoering


* Laatst aangepast: 16-07-2008