Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Onderzoek naar berekening Energielabel voor hoekappartementen

16-07-2008

Minister Vogelaar gaat onderzoeken of de berekening van het energielabel voor hoekappartementen en hoekwoningen moet worden aangepast. Zij overlegt daarbij ook met de Vereniging Eigen Huis (VEH).

De VEH wees haar leden eerder deze week op de verwarring over het energielabel voor hoek- en tussenappartementen. Hoekappartementen zouden door de gebruikte rekenmethode een beter energielabel krijgen dan tussenappartementen, terwijl ze in verhouding minder energiezuinig zouden zijn. De minister neemt het signaal serieus.

Intussen blijft het Besluit energieprestatie gebouwen in werking. Vogelaar: 'Het label is de moeite waard. Het geeft objectieve informatie over het energiegebruik per vierkante meter in een woning en geeft aan hoe nog meer energie kan worden bespaard. Dat is goed voor het milieu. Maar ook met het oog op de huidige energieprijzen kan het mensen helpen op hun woonlasten te besparen. Het blijft dus zinvol om bij de aankoop of huur van een woning te blijven vragen om een Energielabel.'