Gemeente Terneuzen

Gemeentemedewerkers betrokken bij ongeval

Gisteren waren bij een eenzijdig ongeval nabij Sluiskil twee medewerkers van de gemeente Terneuzen betrokken. Een van de twee medewerkers kwam daarbij om het leven. André van Dam (45 jaar) werkte als uitzendkracht van Tempo Team voor de buitendienst van Terneuzen. De chauffeur (41 jaar) van de vrachtwagen is bij het ongeval ernstig gewond geraakt.

Het ongeval met een gemeentelijke spoelwagen gebeurde tijdens werktijd tussen Sluiskil en Zandstraat. De spoelwagen belandde door nog onbekende oorzaak in de zogeheten Westelijke Rijkswaterleiding ten westen van en evenwijdig aan het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Naar de toedracht van het ongeval verricht de politie nader onderzoek.

Reactie namens gemeentebestuur, door loco-burgemeester Adhémar van Waes:
Dit tragische ongeval is een klap voor de familie en de collega's van de betrokken medewerkers. Gisteren en vandaag is met de collega's over het ongeval gesproken. Ze proberen elkaar zoveel mogelijk tot steun te zijn.
André van Dam werkte sinds februari van dit jaar voor onze gemeente en was een zeer gewaardeerde medewerker. Het gemeentebestuur van Terneuzen wenst de nabestaanden van André van Dam heel veel sterkte met dit vreselijke verlies.
De chauffeur van de vrachtwagen, een zeer gewaardeerd medewerker van cluster Infrabeheer, verblijft nog steeds in kritieke toestand in het Universitair Ziekenhuis van Gent. Het gemeentebestuur wenst zijn familie heel veel sterkte in deze verschrikkelijke onzekere periode.

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl |