Spannende strijd om de Nederlandse Bestuursbokaal

16/07/2008 12:11

Dyade

Na het succes van vorig jaar heeft Dyade besloten ook dit jaar weer het beste bestuursverslag van Nederland in het primair onderwijs (PO) te belonen met de Bestuursbokaal. Dyade roept besturen in het PO dan ook van harte op dit jaar weer mee te doen.

Vorig jaar mocht de prijs worden uitgereikt aan twee besturen: aan het Protestants Christelijk Primair Onderwijs (PCPO) in de Krimpenerwaard te Bergambacht en de Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs (WSKO) te Poeldijk.

Beide besturen, winnaars van de Bestuursbokaal 2006 waren erg enthousiast over de hen toegekende prijs. De prijsuitreiking leidde bij hen tot veel positieve reacties. Zowel lokale als landelijke media besteedden aandacht aan het uitreiken van de prijs aan deze winnaars.

De procedure voor dit jaar

Het bestuursverslag moest voor 1 juli 2008 bij het Cfi (Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap) liggen. Alle besturen in het primair onderwijs in Nederland kunnen hun verslag vóór 15 september a.s. insturen naar herman.de.wild@dyade.nl. De uitslag zal begin oktober bekend worden gemaakt. Met het inzenden van het verslag geeft het bestuur toestemming tot publicatie van het verslag bij verkiezing tot het beste bestuursverslag van Nederland. Het bestuur heeft het recht nader aan te geven passages te anonimiseren. De uitslag zal worden bekendgemaakt door middel van een ANP persbericht. Over de uitslag kan niet worden gecommuniceerd.

Aan de uitreiking van de Bestuursbokaal zal landelijk aandacht worden gegeven.

Criteria

Uitgangspunt is dat het bestuursverslag volgens de EFJ-systematiek is opgezet, tijdig is ingeleverd en aan de wettelijke eisen voldoet. Daarnaast zal beoordeling plaatsvinden op de volgende punten:

De kwaliteit van het gevolgde proces om tot het bestuursverslag te komen.

De mate van betrokkenheid van medezeggenschap en (bovenschools) management.

De kwaliteit van de toelichting.

De mate van integratie van het bestuursverslag in de planning- en controlcyclus.

De communicatie van het plan naar relevante stakeholders van de organisatie.

Over Dyade

Dyade is de grootste dienstverlener in het onderwijs van Nederland. Dagelijks verlenen ruim 500 medewerkers diensten op het gebied van bedrijfsvoering aan schoolorganisaties. De dienstverlening wordt gekenmerkt door een integraal aanbod van diensten. Van salarisverwerking tot en met advisering op het gebied van governance. Al naar gelang de behoefte profiteren onderwijsorganisaties - en tegenwoordig ook kinderopvang en peuterspeelzalen - van een ruime en flexibele dienstverlening en maatwerk oplossingen. Dyade is ISO-gecertificeerd en heeft ruim 600 besturen in het primair en voortgezet onderwijs als klant.





http://www.dyade.nl