Peter Schmidt van Swiss Re benoemd tot lid Raad van Bestuur Atradius

16/07/2008 12:15

PR Newswire

AMSTERDAM, July 16 /PRNewswire/ -- Atradius kondigt vandaag de benoeming aan van Peter Schmidt tot Chief Market Officer verantwoordelijk voor kredietverzekering binnen continentaal Europa (met uitzondering van Spanje en Portugal) alsook de bedrijfseenheden Bonding, Instalment Credit Protection, Dutch State Business en Atradius Re. Hij vervult deze functie met ingang van 1 augustus 2008.

Paul-Henri Denieuil, voorzitter van de Raad van Commissarissen verklaart naar aanleiding van deze benoeming: "De afgelopen drie decennia heeft Peter veel ervaring verworven op het gebied van kredietverzekering en borgstellingen, binnen een groot deel van Europa. Deze ervaring, in het bijzonder op het vlak van relatiemarketing, globale bedrijfsstrategieën en new business development zal ons helpen bij de verdere groei van Atradius."

Peter Schmidt (47) heeft meer dan 22 jaar werkervaring, waarvan 19 binnen de sector van kredietverzekering en borgstellingen bij Swiss Re, waar hij momenteel de functie bekleedt van Managing Director - Head of Credit Solutions Client Markets. Schmidt behaalde een managementdiploma aan de universiteit van Sankt Gallen in Zwitserland.

Peter Schmidt zal werken vanuit het Atradius hoofdkantoor in Amsterdam.

De Raad van Bestuur van Atradius telt aldus 6 personen:


- Isidoro Unda, Voorzitter en Chief Executive Officer


- Peter Ingenlath, Vice Voorzitter en Chief Risk Officer


- Delfin Rueda, Chief Financial Officer


- Tommie Sjödahl, Chief Market Officer


- David Capdevila Chief Market Officer


- Peter Schmidt, Chief Market Officer

Over Atradius

Atradius is een vooraanstaande kredietverzekeraar met premie-inkomsten van 1,8 miljard euro per jaar en een mondiaal marktaandeel van 31 procent. Het bedrijf verzekert jaarlijks handel ter waarde van 465 miljard euro tegen het risico van wanbetaling en biedt tal van producten, variërend van kredietverzekeringen tot incasso. Met 3.900 medewerkers en meer dan 160 kantoren in 40 landen, heeft Atradius toegang tot kredietinformatie van meer dan 52 miljoen ondernemingen op basis waarvan 22.000
kredietlimietbeslissingen per dag genomen worden. Atradius heeft een A rating (vooruitzicht stabiel) van Standard & Poor's en A2 (vooruitzicht stabiel) van Moody's.

http://www.atradius.com
Voor meer informatie, Christine Gerryn, telefoon: +31(0)20-553-2260, mobiel: +32-479-33-44-45, christine.gerryn@atradius.com; Carlinda Lengkeek, telefoon: +31(0)20-553-2394; mobiel +31(0)6-22207494, carlinda.lengkeek@atradius.com






-