Persberichten Lekstroom, 11.55 uur

Utrecht, 16-07-2008

Aangehouden voor poging inbraak woning

VIANEN Een 20-jarige man en een 18-jarige vrouw, beiden uit Utrecht, zijn aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning aan de Langeweg.

Naar aanleiding van een melding dat een man verdacht rond een woning zou lopen terwijl de bewoonster door een vrouw aan de praat werd gehouden, stelde de politie een onderzoek in. De melding hield bovendien in dat de man in de achtertuin van de betreffende woning zou zijn geweest. Diverse politiemensen gingen op de voetjes en zij kamden de betreffende wijk uit.

Na een tijdje zoeken, zagen politiemensen in de Benedictushof een man en een vrouw lopen die voldeden aan het opgegeven signalement waarop zij werden aangehouden. Uit een andere melding kwam naar voren dat de man nog net voor zijn aanhouding kans had gezien om iets weg te stoppen achter een kliko. Na onderzoek op die bewuste plek werd een mes en een schroevendraaier aangetroffen en inbeslaggenomen.Ten behoeve van het onderzoek werden de twee in verzekering gesteld. Na hun voorgeleiding op maandag 14 juli werd de 20-jarige verdachte op last van de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De inbewaringstelling van de 18-jarige vrouw werd onder voorwaarden geschorst. Het dossier tegen de twee wordt verder gecompleteerd.

Bekeurd voor niet dragen gordel

VIANEN Bij een verkeerscontrole dinsdag 15 juli tussen 11.45 en 12.30 uur op de Hagenweg nabij de oprit naar de Rijksweg A27 kregen 6 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN Bij een snelheidscontrole dinsdag 15 juli tussen 13.45 en 14.45 uur op de Kerspellaan zijn 6 bestuurders betrapt op het te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u waar 50 km/u is toegestaan. De overtreders kregen de bekeuring ter plaatse uitgereikt.