Gemeente Bodegraven

Wijkteams ondertekenen convenant

wijkteams en gemeente ondertekenen convenant
Op dinsdag 15 juli hebben burgemeester Lokker en de voorzitters van de zes wijkteams het convenant "wijkgericht werken in Bodegraven" ondertekend. In dit convenant staan onder andere de taken van gemeente en wijkteams omschreven en de uitgangspunten om het wijkgericht werken verder vorm te geven. Zo wordt ter ondersteuning van de wijkteams een wijkcoördinator aangetrokken.
Bij de ondertekening van het convenant werd aan iedere wijkteamvoorzitter een grote sleutel overhandigd als symbool van overdracht. De sleutel naar het verbeteren van de leefbaarheid in de wijken. Want dat is het belangrijkste doel van het convenant. Het gaat hierbij om zowel de ruimtelijke- als de sociaal maatschappelijke leefomgeving.

Voorafgaand aan de ondertekening van het convenant heeft burgemeester Lokker alle wijken bezocht, om zelf te ervaren wat er in de verschillende wijken speelt. Ook is hij met de leden van ieder wijkteam om de tafel gaan zitten om te praten over ontwikkelingen in de wijk en de aan te stellen wijkcoördinator.

Het college geeft met het convenant verder inhoud aan het collegewerkprogramma, waarin staat dat het wijkgericht werken verder ontwikkeld wordt en dat de wijkteams beter zullen worden ondersteund. Inbreng van de wijkteams en andere inwoners bij het vormen van beleid kan leiden tot meer draagvlak. Het wijkgericht werken is een middel om deze manier van werken vorm te geven.