Gemeente Oirschot

Concept Nota Jeugdbeleid 2009 tot en met 2012 ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders zijn op 8 juli 2008 akkoord gegaan met de inhoud van een concept Nota Jeugdbeleid 2009 - 2012. De nota is opgesteld op basis van de Kadernota Jeugdbeleid, die door de gemeenteraad is vastgesteld op 29 januari 2008. Hierin heeft de raad de visie op jeugdbeleid en uitgangspunten voor het te vormen beleid vastgelegd.
De eerste reacties van het Jongerenpanel Oirschot en van de Stuurgroep Jeugdbeleid die door de gemeenteraad is gevormd, zijn in het concept verwerkt. Ook hebben we rekening gehouden met de inbreng van de deelnemers aan "Meedenkavond Jeugdbeleid".

Inhoud Nota Jeugbeleid

In de Nota Jeugdbeleid wordt aandacht besteed aan alle aspecten die met jeugdbeleid te maken hebben. Het gaat in de nota onder andere over speelvoorzieningen, het jongeren(opbouw)werk, onderwijs, het verenigingsleven, wonen en arbeid, kinderopvang, peuterspeelzaalwerk en vrijwilligers-werk/participatie. Ook geven we in de nota een eerste aanzet voor de ontwikkeling van een Centrum voor Jeugd en Gezin. Het jeugdbeleid richt zich op jeugdigen/jongeren in de leeftijd van 0 tot 23 jaar en hun ouder(s) of verzorger(s).

In de nota is een aantal nieuwe acties opgenomen. Daarnaast zijn de activiteiten opgenomen die nu al uitgevoerd worden door de gemeente, scholen, verenigingen, professionele organisaties e.a. en die de gemeente wil continueren.

Ter inzage

De concept Nota Jeugdbeleid ligt van donderdag 17 juli 2008 tot en met vrijdag 29 augustus 2008 ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis in Oirschot.

De verenigingen die bij de nota betrokken zijn hebben deze toegezonden gekregen.

Tijdens deze inzagetermijn kunt u een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen. Dit kan tot uiterlijk maandag 1 september 2008. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Oirschot, team Maatschappelijke Ontwikkeling, Postbus 11,

5688 ZG Oirschot. Mondelinge zienswijzen kunt u kenbaar maken bij de Centrale Balie van het gemeentehuis.

Het team Maatschappelijke Ontwikkeling maakt na de inspraakperiode een eindverslag van die inspraak. In dit verslag legt het team de reacties op de ingediende zienswijzen neer. Dit verslag met reacties leggen we voor aan het college van burgemeester en wethouders. Daarbij geven we aan op welke punten door het college al dan niet tot aanpassing van het beleid wordt overgegaan. Die bevindingen worden daarna voorgelegd aan de Stuurgroep Jeugdbeleid.

Het college streeft ernaar om het nieuwe jeugdbeleid op 25 november 2008 ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad.

Heeft u vragen over het nieuwe jeugdbeleid dan kunt u contact opnemen met het team Maatschappelijke Ontwikkeling, telefoon (0499) 583 333.