Gemeente Oirschot

Uitgifte kavels Kanaaldijk Noord

Bedrijfslocatie Kanaaldijk Noord is onderdeel van het plan Kanaalzone. Deze bedrijfslocatie ligt ten westen van het terrein van Heras. Op dit terrein geven wij zeven kavels uit, in grootte variërend van 1500 m² tot 5000 m². Doelgroep voor deze locatie zijn bouwbedrijven en aannemers die gebonden zijn aan Oirschot. Geïnteresseerde ondernemers moesten aantonen dat zij op de huidige locatie een knelpunt hebben dat daar niet op te lossen is, bijvoorbeeld ernstig ruimtegebrek. Daarnaast is het mogelijk dat het bedrijf gevestigd is op een locatie die vanuit het gemeentelijk beleid ongewenst is, bijvoorbeeld in het buitengebied. Met de bedrijven maken wij afspraken over het toekomstige gebruik van de locatie die ze achterlaten.

In april zijn wij gestart met de uitgifte van deze kavels. Wij hebben met 11 ondernemers een gesprek gevoerd over hun bedrijf, de huidige locatie en de mogelijkheden op de Kanaaldijk Noord. Uit deze gesprekken is gebleken dat er meer geïnteresseerde ondernemers zijn, dan er grond beschikbaar is. Vervolgens is daarom een tweede selectie gemaakt op basis van twee vooraf vastgestelde criteria: de ernst van de problematiek op de huidige locatie en de werkgelegenheid die het bedrijf biedt in relatie tot het ruimtegebruik.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten over de voorgestelde toewijzing. Kavels zijn toegewezen aan bouwbedrijf Eric van de Poll en aan Van de Wal Trading. Voor bouwbedrijf Gerritsen is tijdelijk een kavel gereserveerd. Deze reservering hangt samen met de vraag of de Provincie Noord Brabant planologische goedkeuring verleend voor een verplaatsing naar de Boterwijksestraat 21a. Met twee ondernemers worden de mogelijkheden voor verplaatsing nader onderzocht in samenhang met hun huidige locatie in het buitengebied. Het betreft de bouwbedrijven Bullens en Louwers.