Gemeente Oirschot

Raad stemt in met leefbaarheidsvisie voor Oostelbeers en Spoordonk

Integrale Dorpsontwikkelingsplannen (iDOP)

Op 23 juni heeft de gemeenteraad ingestemd met de integrale Dorpsontwikkelingsplannen van Oostelbeers en Spoordonk. In deze plannen staat op hoofdlijnen wat er volgens de inwoners moet gebeuren om hun dorp de komende 15 jaren leefbaar te houden. In Oostelbeers gaat het dan onder meer om het bouwen van (starters)woningen. In Spoordonk vinden ze de multifunctionele accommodatie heel belangrijk.

Vervolgtraject

De gemeente gaat nu aan de slag om de plannen concreet te maken. Wat moet er op korte en lange(re) termijn gebeuren om Oostelbeers en Spoordonk leefbaar te houden? Als basis daarvoor gelden de integrale Dorpsontwikkelingsplannen. Daarin heeft de bevolking namelijk aangegeven wat zij belangrijk vindt om mee aan de slag te gaan.

Ook in het vervolgtraject wil de gemeente de inwoners nadrukkelijk blijven betrekken. Dit houdt in dat er na de zomervakantie een dorpsavond komt, waarin u kunt meepraten over het uitvoeringsplan. Wij verwachten dat het dan pas echt interessant wordt voor u als burger, want dan gaan we met elkaar nadenken over concrete actiepunten. Wat kan de gemeente doen om Oostelbeers en Spoordonk leefbaar te houden, maar vooral ook wat kunt u zelf doen? Wij laten u tijdig weten wanneer de volgende dorpsavonden plaatsvinden.

Vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de projectleider voor de integrale Dorpsontwikkelingsplannen. Dat is Carlo van Esch. U kunt hem telefonisch bereiken via (0499) 583 333 of via de mail: c.vanesch@oirschot.nl.

Meer informatie vindt u op www.oirschot.nl. Bij het onderdeel Plannen en projecten vindt u informatie over de IDOPs in beide dorpen.