KNHS


Donna Oudshoorn en Karrimh winnen de 160 km Endurance in Kopenhagen 16 juli 2008
Donna Oudshoorn

ERMELO (KNHS) - Kaderlid Donna Oudshoorn (Liesveld) en KARRIMH (NRPS) hebben afgelopen zaterdag in Denemarken de internationale endurance wedstrijd over de Koningsafstand van 160 km gewonnen. Donna, die zich voor deze wedstrijd in Bernstorffsparken in Kopenhagen had ingeschreven, had er een lange reis voor over om zich met een goed te volbrengen rit voor het naderende WK in Maleisie te kwalificeren.

Een minimum gemiddelde snelheid van 12 km/h wordt door de FEI als kwalificatie norm gesteld. Samen met de Deense Inge Larsen en haar paard Wisdoms Touch hield zij op het mooie maar uiterst zware parcours een tempo van net boven de norm aan. Pas in de zesde en tevens laatste ronde wilde zij laten zien, dat Karrimh nog lang niet aan het eind van zijn latijn was en galoppeerde met 14 km/h naar de eindstreep. Niet wetende, dat de Noorse Ellen Suhr met Shamrac inmiddels uit de strijd was genomen finishte zij als eerste. Ook een aantal andere topruiters werden uit de strijd genomen.

Donna heeft zich met dit resultaat als derde combinatie gekwalificeerd voor het WK Maleisië. Er mogen maximaal zes combinaties naar het WK worden afgevaardigd.
Voor de huldiging op zondag, waarbij het Nederlandse volkslied werd gespeeld en de nationale driekleur werd gehesen, vond door de internationale dierenartsen de verkiezing van het paard met de BEST CONDITION plaats, en ook die keuze viel op KARRIMH. Het kon voor Donna allemaal niet mooier.

FOTO: Kimberly Borghuis