IFAW


Verweesde Grizzlyberen vrijgelaten in het wild

15 juli 2008, Brits Columbia, Canada - Een unieke samenwerking in een pilot-project van het IFAW, het Ministerie van Milieu van Brits Columbia en de Northern Lights Wildlife Society (NLWS) bracht vandaag twee gerehabiliteerde grizzlyberen terug naar de wildernis in noordelijk British Columbia.

"Het lange termijn doel van dit proefproject is het helpen ontwikkelen van de standaard en protocollen voor de rehabilitatie van grizzlyberen, zodat deze gekopieerd kunnen worden in andere provincies, territoria en mogelijkerwijs staten", vertelde campainer Kim Elmslie van het Canadese IFAW kantoor," Dit project kan een revolutie betekenen in de wijze waarop we grizzlyberen rehabiliteren en herintroduceren in het wild"

De berenjongen, bijgenaamd Suzy en Johnny, zijn allebei anderhalf jaar oud en werden in het NLWS center in Smithers, British Columbia, gerehabiliteerd. Suzy werd een wees in juni 2007 nadat haar moeder door een stroper was gedood. Ze werd alleen en ondervoed gevonden net buiten Tumbler Ridge. Johnny werd gered in Prince in november 2007 nadat zijn moeder gedood was door een vrachtwagen. Hij werd gevonden aan de kant van de weg terwijl hij ronddwalend op zoek naar eten was.

"We zullen de vooruitgang van Suzy en Johnny monitoren met behulp van de satelliet halsbanden die onderzoekers in staat zullen stellen hun dagelijkse bewegingen te volgen. Veel van deze informatie zal worden gedeeld met het publiek via de IFAW website," aldus Elmsie.

Het rehabiliteren van verweesde berenjongen wordt door natuurbeschermers en wildlife functionarissen als een duurzamer en humaner alternatief gezien dan de beren simpelweg te doden. In Rusland en India worden vergelijkbare beren rehabilitatieprojecten ook ondersteund door het IFAW.

/ifaw/images/resources/nl-NL/donation_button.jpg

RSS © 2008 IFAW - Nederland
Javastraat 56 o 2585 AR Den Haag
Netherlands